Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με …τρόμο στα ΑΤΜ οι οφειλέτες

Εξαφανίζονται χρήματα ακόμη και για οφειλές 500 ευρώ με στόχο την αύξηση των κρατικών εσόδων.
 
Με την …αγωνία αν θα βρουν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, προσέρχονται καθημερινά στα ΑΤΜ Τρικαλινοί που έχουν χρέη.
 
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), έχει εξαπολύσει οικονομικό «σαφάρι» ακόμη και για οφειλές των 500 ευρώ και «αδειάζει» τραπεζικούς λογαριασμούς με στόχο την αύξηση των κρατικών εσόδων.
 
Αν ο τραπεζικός λογαριασμός του οφειλέτη δεν είναι δηλωμένος ως «ακατάσχετος», δεν υπάρχει προστασία ούτε για χρήματα που μπορεί να προέρχονται από επιδόματα.
 
Ουσιαστικά, στο «στόχαστρο» είναι όλοι οι οφειλέτες και οι τρόποι προστασίας τους από το να αποφύγουν την κατάσχεση είναι συγκεκριμένοι.
 
• Η υπαγωγή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις φορολογικές αρχές μπορούν να ρυθμιστούν έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις ή εάν προέρχονται από έκτακτη φορολογία έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις
 
• Η ασφάλιση των τακτικά καταβαλλόμενων, μέσω τραπεζικών λογαριασμών, μισθών, συντάξεων και λοιπών ασφαλιστικών επιδομάτων και παροχών μέσω της δήλωσης του βασικού τραπεζικού λογαριασμού του οφειλέτη ως «ακατάσχετου»
 
• Η τμηματική αποπληρωμή του ληξιπρόθεσμου χρέους ανά μη τακτά διαστήματα με την καταβολή ποσών «έναντι», ιδίως αν το ποσό του χρέους υπερβαίνει κατά πολύ τα 500 ευρώ. Η λύση αυτή πρέπει να επιλέγεται μόνο εφόσον είναι αδύνατη η υπαγωγή του χρέους σε «πάγια ρύθμιση» και με πρωταρχικό στόχο το συνολικό ποσό της οφειλής να περιοριστεί κάτω από τα 500 ευρώ που είναι το όριο πάνω από το οποίο επιτρέπεται η επιβολή του μέτρου της κατάσχεσης ακινήτων ή κινητών περιουσιακών στοιχείων
 
• Η υποβολή αίτησης προς τον προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΟΥ για μείωση του ποσού που υπόκειται σε κατάσχεση.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή