Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με αυξημένα μέτρα λόγω …Προκόπη Παυλόπουλο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κηρύξει σήμερα την έναρξη των εργασιών του 5ο συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του 5ου Τακτικού Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) που ξεκινούν σήμερα σε ξενοδοχείο των Αθηνών.

Κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου είναι «Περιφερειακή Διακυβέρνηση- Η δύναμη των Περιφερειών, δύναμη των Πολιτών».

Στο επίκεντρο του Συνεδρίου πρόκειται να βρεθεί η μεταρρύθμιση στο κράτος και η μετεξέλιξη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση καθώς και θεσμικά-οικονομικά και αναπτυξιακά θέματα των Περιφερειών, θέματα πολιτικής προστασίας, το μεταναστευτικό – προσφυγικό και η ενίσχυση της καταστατικής θέσης των αιρετών. Οι εργασίες του συνεδρίου πρόκειται να ξεκινήσουν στις 6.30 το απόγευμα με ομιλία του Προέδρου της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλαμβάνει τις ομιλίες των Υπουργών Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελου Αποστόλου, τους χαιρετισμούς πολιτικών Αρχηγών και Εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων, τους χαιρετισμούς της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του Προέδρου Ένωσης Δήμων Κύπρου Ανδρέα Βύρα, της Προέδρου Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) Βέτας Πανουτσάκου, του Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμη ως Εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, του Βουλευτή Δωδεκανήσου Προέδρου Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής Δημήτρη Γάκη ως Εκπροσώπου του Προέδρου της Βουλής και του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη (μέσω skype από την Κίνα).

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας θα ολοκληρωθούν με την εισήγηση του κ. Αγοραστού.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν το πρωί του Σαββάτου όταν και θα παρουσιαστούν εισηγήσεις και θ’ ακολουθήσουν ομιλίες Περιφερειαρχών, μελών του Δ.Σ της ΕΝΠΕ και Συνέδρων.

Οι εργασίες του συνεδρίου έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν το απόγευμα του Σαββάτου με την έγκριση του απολογισμού και την έκδοση ψηφίσματος.

Οι σύνεδροι ανέρχονται σε 293 και είναι οι 13 Περιφερειάρχες, οι 156 Αντιπεριφερειάρχες και οι εκπρόσωποι των Περιφερειακών Συμβουλίων, ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε Περιφέρειας – σε σύνολο 144 Μέλη.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή