Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με ένα… βιβλίο του Μικέλη Χατζηγάκη ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος!

Το πλήθος συμπολιτών, αλλά και επισήμων παραγόντων του τόπου, που κατέκλυσαν σήμερα το Πνευματικό Κέντρο του Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης», πολύ περισσότερο προϊδέαζε σε προεκλογική συγκέντρωση, παρά σε μια απλή παρουσίαση βιβλίου που ήταν το πραγματικό περιεχόμενο της εκδήλωσης.

Πράγματι, τόσο οι εκατοντάδες Τρικαλινοί που όπως προείπαμε κατέκλυσαν την αίθουσα, όσο και το περιεχόμενο των ομιλιών των παρουσιαστών του βιβλίου του Μικέλη Χατζηγάκη «Προτάσεις ενός σύγχρονου Φιλελεύθερου» -αλλά και το ίδιο το περιεχόμενο του εν λόγω βιβλίου- έδωσαν όχι απλώς πολιτική χροιά στην εκδήλωση, αλλά ουσιαστικά «κήρυξαν» την έναρξη του προεκλογικού αγώνα στα Τρίκαλα για τις εθνικές εκλογές που έτσι κι’ αλλιώς θα γίνουν αυτή την χρονιά.

Εύστοχα λοιπόν ο Μικέλης Χατζηγάκης πέτυχε σήμερα «ματ» με δυο κινήσεις:

Αφενός συγκέντρωσε τις σκέψεις του και το πολιτικό του «μανιφέστο» στο βιβλίο του, στο οποίο υπό μορφή άρθρων που επί το πλείστον έχουν πρωτοδημοσιευθεί στην εφημερίδα «Εστία», και όπου καταθέτει -και εκθέτει- τις πολιτικές του απόψεις για τα κακώς (ή έστω μερικώς καλώς) κείμενα στην χώρα μας.

Αφετέρου με την παρουσία πρωτοκλασάτων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για την παρουσίαση του βιβλίου (αλλά και από την σύνθεση του ακροατηρίου) τόνισε προς πάσα κατεύθυνση ότι στην επικείμενη μάχη των (εθνικών) εκλογών θα είναι ΠΑΡΩΝ, λόγια με τα οποία επακριβώς έκλεισε την ομιλία του.

Το πάνελ λοιπόν της εκδήλωσης αποτελούνταν από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., πρώην υφυπουργό Εξωτερικών και Βουλευτή Καρδίτσας κ. Κώστα Τσιάρα, την βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Κώστα Αγοραστό, ενώ συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος, Διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας «Εστία» και αρθρογράφος στην εφημερίδα «Δημοκρατία» κ. Μανώλης Κοττάκης.

Αλλά και στο ακροατήριο παρόντες ήταν όλες οι τοπικές αρχές: Ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Σκρέκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος Μετεώρων (Καλαμπάκας) κ. Χρήστος Σινάνης, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας, πλήθος τοπικών πολιτικών, αυτοδιοικητικών και κοινωνικών παραγόντων και ακόμη μεγαλύτερο πλήθος πολιτών της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής.

Οι ομιλίες

Όπως ήταν επόμενο, οι ομιλίες στην εκδήλωση είχαν έντονο πολιτικό χαρακτήρα.

Η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, αφού αρχικώς έπλεξε το εγκώμιο του κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, τον οποίο χαρακτήρισε ευπατρίδη της πολιτικής ζωής  που πρόσφερε πολλά στον τόπο του, ευχήθηκε την προσφορά αυτή να συνεχίσει ο γιος του Μικέλης, ο οποίος τόνισε ότι είναι αντίθετος με το ρεύμα φυγής των νέων στο εξωτερικό και θεωρεί χρέος του (όπως ο τίτλος ενός εκ των άρθρων του βιβλίου του, το οποίο την συγκίνησε) να παλέψει για την αποτροπή αυτής της φυγής.

Ο κ. Κώστας Τσιάρας επεσήμανε ότι στο επίκεντρο της σκέψης του Μικέλη Χατζηγάκη είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του και ότι με αφετηρία τα Τρίκαλα προχωρά με ομόκεντρους κύκλους τις πολιτικές, κοινωνικές και ιδεολογικές του αναζητήσεις. Τόνισε επιπλέον ότι το ζήτημα της εμπιστοσύνης είναι πρωτεύον συστατικό στοιχείο σήμερα για την πολιτική της Ν.Δ.
Κατέληξε δε και αυτός, απευθυνόμενος στον κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, ότι δικαιούται να είναι περήφανος για τον γιο του.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός αφού αναφέρθηκε στα κακώς κείμενα που υφίστανται μεταξύ της κεντρικής εξουσίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είπε ότι η χώρα χρειάζεται παραγωγική επανεκκίνηση.

Επεσήμανε τέλος ότι ο Φιλελευθερισμός με Πατριωτισμό και Αξιοκρατία, αξίες που πρεσβεύει ο Μικέλης Χατζηγάκης, είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε στην χώρα μας

Από την πλευρά του ο πολιτευτής και συγγραφέας Μικέλης Χατζηγάκης στην ομιλία του ανέφερε αρχικώς ότι στην πολιτική πάντα η θεωρία προηγείται της πράξης. Έτσι η προσέγγισή του στα προβλήματα του τόπου έγινε διαβάζοντας και αρθρογραφόντας έτσι ώστε να σχηματίσει άποψη και να μπορεί να προτείνει λύσεις.

Τόνισε ότι η ρίζα των προβλημάτων της χώρας βρίσκεται στο δίπολο Φιλελευθερισμού και Λαϊκισμού (αναφερόμενος με παραδείγματα στις αποκρατικοποιήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας και του ΟΣΕ) και ότι όταν οι λαϊκιστές κερδίζουν όλοι εμείς πληρώνουμε το κόστος.

Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι από την γενιά των πατεράδων μας οι μισοί δεν είχαν καν παπούτσια να φορέσουν, και ότι από τότε η Ελλάδα έχει κάνει άλματα προς τα μπροστά, πράγμα που και σήμερα μπορεί να τα επαναλάβει.

Τόνισε ότι με θαρραλέες πολιτικές μπορούν να υπάρξουν δουλειές για τους νέους και ότι επιδίωξή του είναι, όσοι που τα χρόνια της κρίσης έφυγαν στο εξωτερικό, να γυρίσουν στην Ελλάδα.
Υπενθύμισε τέλος την ρήση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ότι «στην Ελλάδα όσο εύκολα χαλάει κάτι, άλλο τόσο εύκολα φτιάχνεται» δίνοντας τόσο αισιοδοξίας όσον αφορά το μέλλον της χώρας, ενώ όσον αφορά την μάχη των εθνικών εκλογών (όπως προαναφέραμε) τόνισε ότι θα είναι παρών.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή