Με επιτυχία η δράση του ΑΠΣ Τρικάλων «Κυκλοφορώ με ασφάλεια»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2019  η αναμνηστική οργανωμένη δράση του συλλόγου μας «Κυκλοφορώ με ασφάλεια», στα πλαίσια του κοινωνικού προγράμματος «Παλεύω» και του υποπρογράμματος «Παλεύω για τον πολιτισμό».

Πραγματοποιήθηκε ημερίδα για την κυκλοφοριακή αγωγήπου διεξήχθη στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Τρικκαίων.

Φέτος επιλέχθηκε και πάλι η δράσηνα έχει βιωματικό χαρακτήρα. Συμμετείχαν οι γονείς- μέλη και τα παιδιά τους- μαθητές μας του συλλόγου.

Στόχος ήταν η ενημέρωση, η συμμετοχή και η μίμηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ομάδων του πληθυσμού σε ζητήματα που σχετίζονται γενικότερα με την αλληλεγγύη και την κοινωνική προσφορά και ειδικότερα με τον πολιτισμό.

Ο σύλλογός μας πιστός στα παραπάνω και με βασική του αρχή το τρίπτυχο συνεργασίας γονέα- δασκάλου- αθλητή να είναι απαραίτητο για την επιτυχή εκπαίδευση των μαθητών του.

Η συμμετοχή των μαθητών μας, η τακτική προπόνησή τους, η ομάδα μέσα στην οποία μαθαίνουν να λειτουργούν κάτω τέτοιες συνθήκες, αποτελούν όλα μαζί, μια σημαντική ασπίδα απέναντι σε άσχημες συνήθειες που επικρατούν σε παιδιά που είναι ανενεργά- αδρανή.

Αναμφίβολα η ενεργή συμμετοχή των γονιών σε όλες τις πτυχές της ζωής των παιδιών τους και μαθητών μας έχει πρωταρχική σημασία. Τα μαθήματα που μπορούμε να δώσουμε εμείς οι γονείς και οι δάσκαλοι στα παιδιά- μαθητές μας με την ευκαιρία των καταστάσεων που προκύπτουν από τη συμμετοχή τους αποβαίνουν πολύτιμα για τα ίδια όταν θα ενηλικιωθούν. 

Τέλος πρέπει να καταλάβουμε, κυρίως εμείς οι γονείς και προπονητές και να το μεταδώσουμε στα παιδιά μας, ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Είναι κοινωνική ευαισθησία, προσφορά και αλληλεγγύη. Εάν ο αθλητισμός αποσυνδεθεί από αυτά, απογυμνώνεται και δεν έχει ουσία και ιδιαίτερο νόημα. 

Τι κι αν ξέρει κάποιος να παλεύει άριστα ή να κλωτσά καλά μια μπάλα ή να βάζει καλάθια ή να τρέχει γρήγορα, εάν δεν συμμετέχει ταυτόχρονα και σε πράξεις που σχετίζονται με τον πολιτισμό.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμο Τρικκαίων και τον κ. Ηλία Ζιντζόβα(υπάλληλο του Δήμου Τρικκαίων) που παρουσίασε το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής στα παιδιά.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή