Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία από τον Εκπολιτιστικό – Μορφωτικό Σύλλογο Ροπωτού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η 16η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Κ. Υ. Πύλης από την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Λάρισας, που οργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ροπωτού.

Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι προσήλθαν σε αυτό το θεάρεστο κάλεσμα του Συλλόγου 36 άτομα, που προσέφεραν από ένα μπουκάλι αίμα δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας.

Παράλληλα με την αιμοδοσία έγινε ενημέρωση για εθελοντές δότες μυελού των οστών και λήψη δειγμάτων από την υπεύθυνη της Μονάδας Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας του Γ.Ν. Τρικάλων Βέρας Μπαλαμίτσα. Και αυτή η προσπάθεια έγινε με την συνεργασία του Ε.Μ. Συλλόγου Ροπωτού.

Εκεί άτομα μέχρι 45 ετών συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο έγιναν δότες μυελού των οστών οι περισσότεροι που προσήλθαν να δώσουν αίμα.

Στην συνέχεια διοργανώθηκε ένα μικρό συμπόσιο προσφορά του Συλλόγου σε όλους που συμμετείχαν στην αιμοδοσία που είναι εθελοντές δότες μόνιμοι του Συλλόγου, όπου έγινε και σχετική σύντομη ενημέρωση από την Μικροβιολόγο κ. Βασιλούδη από το Γ.Π. Ν. Λάρισας, όσο αναφορά την Εθελοντική Αιμοδοσία

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή