Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με επιτυχία η εκδήλωση για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στους Σοφάδες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Δήμος Σοφάδων, ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων και ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών ν. Καρδίτσας με κεντρικό ομιλητή τον πρώην στρατιωτικό και συγγραφέα Σάββα Καλεντερίδη. 
 
Θέμα της ομιλίας είναι «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις σε Ιράκ – Συρία – Κουρδικό πώς επηρεάζουν την Κύπρο και την Ελλάδα»
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Σοφάδων ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γιώργος Κωτσός, οι περιφ. Σύμβουλοι Ορέστης Ψαχούλας, Κωστής Νούσιος και Δημ. Αναγνωστόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Καραπιπέρης καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων. 
 
Στην διάλεξη ο Σάββας Καλεντερίδης παρουσίασε συνοπτικά την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, Ιράκ, Συρία, Μεσοποταμία, Κουρδικό. Επίσης, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στα Βαλκάνια, Σκόπια, Αλβανία την πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε όλες τις εν λόγω περιοχές.
 
Κατά τη διάλεξη εξετάστηκε επίσης η πολιτική της Ρωσίας και η στενή συνεργασία με το Ιράν και την Τουρκία καθώς και οι επιπτώσεις της συνεργασίας αυτής στις ισορροπίες στην περιοχή.
 
Κάτω από το πρίσμα των ανωτέρω, αναφέρθηκαν οι επιπτώσεις των γεωπολιτικών εξελίξεων σε Κύπρο και Ελλάδα, τα ενεργειακά της Κύπρου, η πενταμερής και οι στόχοι της.
 
Τέλος, εξετάστηκαν οι προοπτικές επίλυσης του Σκοπιανού και των ζητημάτων που προκύπτουν με την Αλβανία και τον Αλβανικό παράγοντα.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή