Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με επιτυχία η ημερίδα στα Τρίκαλα για τη Στρατηγική της Πείνας

Από την Πρωτοβουλία για την Επέτειο του 1925

Η αίθουσα γέμισε. Ήταν πολύς ο κόσμος που παρακολούθησε την 3η Ιστορική Επιστημονική Ημερίδα που έγινε στο Δημαρχείο στα Τρίκαλα. Ήταν το ίδιο το θέμα που τράβηξε το ενδιαφέρον του κόσμου: «Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΒΡΑΚΟΥ».

Οι μεστές εισηγήσεις των ομιλητών (ιστορικοί, ιστοριοδίφες, κοινωνιολόγοι, ερευνητές) καθήλωσαν στην κυριολεξία για τρεις ολόκληρες ώρες τους ακροατές.

Παρουσιάστηκαν, σε πανελλήνια πρώτη, στοιχεία συγκλονιστικά που ανατρέπουν πολλά «δεδομένα» για τον Μεγάλο Λιμό επί κατοχής, αλλά και για τον περιβόητο δολοφόνο, δοσίλογο, ναζιστή στρατηγό Χρήστο Καβράκο, που η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ μας θα φροντίσει για την έκδοσή τους σε τόμο. Και βέβαια η έρευνα θα συνεχιστεί περαιτέρω.

Αξίζει να τονισθεί η μεγάλη συμβολή στην επιτυχία της Ημερίδας απ’ τον Σύλλογο Εργαζομένων και Συνταξιούχων Υπαλλήλων Ιονικής Τράπεζας «Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ», του οποίου το Δ.Σ. ήρθε απ’ την Αθήνα στα Τρίκαλα για τις ανάγκες της Ημερίδας, ενώ προ ημερών με επιστολή του στον Πρωθυπουργό και το Ελληνικό Κοινοβούλιο ζήτησε την απάλειψη του ονόματος του Καβράκου απ΄το στρατόπεδο που στεγάζεται η ΣΜΥ.

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση-μαρτυρία του Φίλιππου Δρακονταειδή, του οποίου ο πατέρας βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια της ομάδας Μαντζούκα.

Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε σε μερίδα του τύπου, κυρίως σε εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας, που τις τελευταίες μέρες συνειδητά είχαν εξαφανίσει την Ημερίδα απ’ τις στήλες τους, παραβαίνοντας τις αρχές της δημοκρατίας, αλλά και τον κίνδυνο να χάσουν οι ίδιες την επαφή τους με την κοινωνία.

Διαφορετικού τύπου είναι η κριτική μας προς το ΚΚΕ. Η αρνητική του στάση προς την Ημερίδα, είχε ως αποτέλεσμα μέλη και οπαδοί του να τη στερηθούν.

Πιστοί στο ιδρυτικό σύνθημα της Πρωτοβουλίας «ΟΙ ΛΕΥΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΤΟΥΝ», συνεχίζουμε, ενδυναμωμένοι πια, τον αγώνα μας για την Αλήθεια και την Αποκατάσταση της Ιστορίας.

Πρωτοβουλία για την Επέτειο του 1925
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή