Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με επιτυχία ημερίδα με θέμα «Βλάχοι: Ιστορία – Τέχνη – Πολιτισμός»

Με ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Αύγουστου στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων ημερίδα της Παγκόσμιας Βλάχικης Αμφικτιονίας με θέμα «Βλάχοι: Ιστορία – Τέχνη – Πολιτισμός», σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας ο Μιχ. Μαγειρίας, με την ιδιότητά του ως προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και προέδρου της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας ευχαριστήσετε τις αντιπροσωπείες των Ελλήνων Βλάχων από Σκόπια – Καναδά – ΗΠΑ και Γερμανία.

Έγιναν οι παρακάτω ανακοινώσεις

Μιχαήλ Μαγειρίας – World Vlach Amphictyony

Μιλτιάδης Παπανικολάου, Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ: «Η καλλιτεχνία των Βλάχων»

Μιχαήλ Τρίτος, Καθηγητής Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας. Α.Π.Θ: «Βλάχοι: μαρτυρία ορθοδοξίας, ελληνισμού και πολιτισμού»

Ευάγγελος Αυδικος, Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: «Οι Βλάχοι στον πολιτισμό»

Στο τέλος της εκδήλωσης τα χορευτικά τμήματα από τους Συλλόγους Αβδελιωτών «Βασιλίτσα», Γυναικών Κεφαλόβρυσου, Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κεφαλόβρυσου παρουσίασαν αντιπροσωπευτικούς τοπικούς χορούς, εντυπωσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο και τους «πιστούς» φίλους της Βλάχικης παράδοσης.

Ο πρόεδρος και το ΔΣ της ΠΒΑ ευχαριστούν όλους όσους συνετέλεσαν στην οργάνωση και άρτια διεξαγωγή του ημερίδας καθώς και τους πολίτες μέλη της τοπικής κοινωνίας για τη συμμετοχή τους.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή