Με επιτυχία το 9ο Εθνικό Συνέδριο Μεταλλικών Κατασκευών στη Λάρισα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 5 και 6 Οκτωβρίου στη Λάρισα το 9ο Εθνικό Συνέδριο Μεταλλικών Κατασκευών.

Οι σύνεδροι φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το συνέδριο διοργάνωσαν από κοινού η Εταιρεία Ερευνών Μεταλλικών Έργων (Ε.Ε.Μ.Ε.) και το Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ. Πρόεδρος του συνεδρίου ήταν ο Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ευριπίδης Μυστακίδης, που κατά την τρέχουσα περίοδο είναι και Πρόεδρος της Ε.Ε.Μ.Ε.

Το πυκνό πρόγραμμα του συνεδρίου περιλάμβανε 94 εργασίες με ποικίλη θεματολογία, αναδεικνύοντας τις χρήσεις και δυνατότητες του δομικού χάλυβα. Πανεπιστημιακά ιδρύματα από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, κατασκευαστικές εταιρίες, ιδιώτες μηχανικοί καθώς και εταιρίες εξειδικευμένου λογισμικού παρουσίασαν την δουλειά τους με έρευνες και μελέτες σε εφαρμογές του χάλυβα, νέες μεθόδους και υλικά δίνοντας το στίγμα της σύγχρονης εποχής και τις απεριόριστες δυνατότητες αυτού του υλικού.

Δυναμική ήταν η παρουσία του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας από τα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών, με συμμετοχή σε πλήθος εργασιών. Ιδιαίτερα πληθωρική ήταν και η παρουσία των αποφοίτων του ιδρύματος που συνεχίζουν τις σπουδές τους ή εργάζονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τέλος, στο συνέδριο συμμετείχαν ως σύνεδροι πολλοί προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχία του.
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή