Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με επιτυχία το  1ο Αντάμωμα των Απανταχού  Πολυνεριτών, Μοσχοφυτών και Βαλκανιωτών

Στην Αγία  Παρασκευή  Βαλκάνο κάτω από τα πλατάνια αντάμωσαν οι απανταχού  Βαλκανιώτες, Μοσχοφύτες  και Πολυνερίτες, που ήρθαν από  κάθε γωνιά της Ελλάδας  για να τιμήσουν  με την παρουσία τους την εκδήλωση, που γίνεται για 1η φορά μετά από πολλά χρόνια.
Η εκδήλωση , ήταν μια πρωτοβουλία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πολυνερίου  Παναγιώτη  Βλαχοδήμου με την οποία συμφώνησαν και οι άλλοι 2 Πρόεδροι, Γεώργιος  Καψιώχας  της Τοπικής Κοινότητας Μοσχοφύτου  και Αθανάσιος Λέφας του Βαλκάνο.
Η  εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία αφού εκατοντάδες άνθρωποι καταγόμενοι από τα 3 χωριά της ορεινής Πίνδου, κατέκλυσαν τον  αύλιο χώρο της Αγία Παρασκευής ερχόμενοι από κάθε γωνιά της πατρίδας μας για να ανταμώσουν, να θυμηθούν τα παλαιά «ζωντανεύοντας» την παράδοση την ιστορία της περιοχής και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, συγκρίνοντας το χθες  με το σήμερα.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος  ο οποίος χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Βαλκάνο, συνεπικουρούμενος από Ιερείς της περιοχής.
Την αυλαία του Ανταμώματος  άνοιξε  με σύντομη ομιλία ο κ. Βλαχοδήμος  ως Εκπρόσωπος των άλλων 2 Προέδρων , ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο και τους επισήμους ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους  και ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Οι 3 Κοινότητες Μοσχοφύτου, Βαλκάνο, Πολυνερίου αποφασίσαμε από κοινού να προβάλουμε  και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του τόπου μας, συμβάλλοντας συγχρόνως και στην ανάπτυξη της περιοχής μας. Επίσης  σκοπός μας είναι να συνεργαστούμε με τους Πολιτιστικούς  Συλλόγους της περιοχής μας για την ανάδειξη της  Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, προσηλωμένοι πάντα στους στόχους που χαράξαμε  μακριά από πολιτικές  σκοπιμότητες, που πιθανόν να εμποδίσουν αυτήν την αγαθή  προσπάθεια. Η αγάπη και το ενδιαφέρον για τον τόπο μας  να είναι η πυξίδα που θα ορίζει την πορεία αυτής της συνεργασίας.
Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο Αντιπεριφερειάρχης  Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης και ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας.
Σε όλους τους παραβρισκόμενους,  προσφέρθηκε παραδοσιακό φαγητό υπό τον ήχο δημοτικής ορχήστρας.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή