Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με λίγες μέρες καθυστέρηση θα κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών στα Σκόπια

   Με λίγες μέρες καθυστέρηση προβλέπει η κυβέρνηση των Σκοπίων  ότι θα κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΓΔΜ δεν πρόκειται να υπογράψει τους νόμους για την αλλαγή του ονόματος της χώρας αλλά θα το κάνει ο επόμενος.

   Σφοδρή επίθεση εναντίον του Ζάεφ και της κυβέρνησής του εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ καλώντας όλους τους βουλευτές να μην προχωρήσουν στην κύρωση της Συμφωνίας καθώς θα είναι το τέλος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας αφού θα επέλθει και η απαλοιφή της εθνικής ταυτότητας της χώρας.

   Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προέβη στη σύναψη Συμφωνίας χωρίς τη δική του συγκατάθεση αλλά ούτε και του ίδιου του λαού αφού παρέβλεψε και το αποτέλεσμα του τελευταίου δημοψηφίσματος.

   Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ άφησε αιχμές και για την ανάλογη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση των Σκοπίων με τη Βουλγαρία, ενώ κατήγγειλε και τον νόμο για τη χρήση των γλωσσών που αφορά την επέκταση της χρήσης της αλβανικής ως επίσημης γλώσσας σε μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

   Τέλος, τόνισε ότι χρειάζεται νέα πληθυσμιακή απογραφή, καθώς δίχως αυτή δεν μπορεί να λειτουργήσει η Συμφωνία της Αχρίδας που θέτει το πλαίσιο των σχέσεων Σλαβομακεδόνων και Αλβανών.

ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή