Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με νέο Πρόεδρο τον Ιωάννη Κεφάλα

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) έχει ιστορία 99 ετών. Ιδρύθηκε το 1918 στην Αθήνα και σήμερα έχει παραρτήματα στους περισσότερους νομούς της χώρας. Είναι μια ενεργός και ακμάζουσα επιστημονική ένωση που αναπτύσσει πλούσια δραστηριότητα στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας.
 
Η λειτουργία της βασίζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών της, που συμμετέχουν σε μια σειρά ανοικτών Επιτροπών σχετικών με δραστηριότητες. Υπάρχει πάντα μια "ανοικτή" πρόσκληση προς όλους τους συναδέλφους που επιθυμούν να βοηθήσουν την εταιρεία με τη συμμετοχή τους στις διάφορες εκδόσεις, τις ημερίδες, τους διαγωνισμούς, τα εκπαιδευτικά θέματα, τους υπολογιστές και άλλες επιτροπές.
 
Η ΕΜΕ έχει σήμερα περισσότερα από 15.000 μέλη και 34 περιφερειακά παραρτήματα, με μια σημαντική παρουσία στο πεδίο της επιστήμης και του πολιτισμού. Η διατήρηση ενός επιστημονικού σωματείου είναι πάντα ένας πολύ δύσκολος στόχος, δεδομένου ότι πολλές καθημερινές ενέργειες έχουν επιπτώσεις στις επιστημονικές ενώσεις. Παρ’ όλα αυτά ο αριθμός των μελών και οι επιστημονικές δραστηριότητες της εταιρείας αποδεικνύουν ότι η ΕΜΕ κατορθώνει να κατέχει μια διακεκριμένη επιστημονική θέση τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκόσμια, ακόμη και μέσα σε αντίξοες οικονομικές ή άλλες αρνητικές συνθήκες.
 
Ένα από τα δραστήρια παραρτήματα της ΕΜΕ είναι και το Παράρτημα Τρικάλων με ενεργό και αδιάλειπτη δράση από το 1996 μέχρι σήμερα. Στις 24 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε εκλογοαπολογιστική συνέλευση από την οποία προέκυψε η νέα Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Τρικάλων, η οποία συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
 
Πρόεδρος:                    Κεφάλας Ιωάννης
Αντιπρόεδρος:             Ζαραμπούκα Αθανασία
Γραμματέας:                Θεοχάρης Δημήτριος
Ταμίας:                         Αγγέλου Δήμητρα
Ειδ. Γραμματέας:        Δήμου Γεώργιος
Εφορος Βιβλιοθήκης: Λύκας Βασίλειος
Μέλος:                          Μουλά Ελισάβετ
 
Αναπληρωματικά μέλη:
Παπανικολάου Σπυρίδων
 Μουλά Κέλλυ
 
Εποπτικό Συμβούλιο:
Αναγνώστου Ευάγγελος
        Βαγενάς Κων/νος
        Καμπελής Ηλίας
 
Τα μέλη της νέας Διοικούσας Επιτροπής ευχαριστούν τους συναδέλφους που τόσα χρόνια στηρίζουν τις προσπάθειες του τοπικού παραρτήματος προσφέροντας την αμέριστη και πολύτιμη βοήθεια τους  και συμβάλλουν καθοριστικά  στην επιτυχία των στόχων του.

Σε αυτήν την προσπάθεια μέσα σε κλίμα συνεργασίας, ισοτιμίας και δημοκρατίας κανείς δεν περισσεύει!

       
Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή