Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με σύνθημα «Αθλητισμός σημαίνει φως»

Τελετή έναρξης του«Meteora Wrestling Academy»
 
Πραγματοποιήθηκε στην Καλαμπάκα η τελετή έναρξης του «Meteora Wrestling Academy International Model Camp».

Παρόντες ήταν οι συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες, διεθνείς διαιτητές, οι προπονητές και εισηγητές του camp, μεταξύ των οποίων οι Ιρανοί Ghasem Ghassabian και Murad Sheixi, Εκπρόσωποι αθλητικών Φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φίλοι της διοργάνωσης και πλήθος κόσμου.

Η τελετή ξεκίνησε με δρώμενο – αναπαράσταση, όπου συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες του Αθλητικού Παλαιστικού Συλλόγου Τρίκαλα, αποδίδοντας στην σκηνή την συναισθηματική και όχι μόνο κρίση της κοινωνίας σήμερα και αναδεικνύοντας τις διεξόδους και πρωτίστως τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του αθλήματος της πάλης. Ακολούθησε παρουσίαση του σκοπού του camp, ο οποίος επικεντρώνεται στην αγωνιστική εκπαίδευση αθλητών και αθλητριών Ελληνορωμαϊκής και Ελεύθερης Πάλης, η εκπαίδευση τους σε θέματα πολιτισμού και υγείας, καθώς επίσης η προβολή και προώθηση της φιλοσοφίας και των αξιών του αθλήματος της πάλης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια προβάλλονταν οπτικό υλικό από το Διεθνές Τουρνουά Πάλης που διεξήχθη νωρίτερα στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καλαμπάκας με την συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα και από 8 συνολικά χώρες.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το αναλυτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει πρωινές και απογευματινές προπονήσεις με τους καλύτερους προπονητές και  εκπαιδευτές από όλο τον κόσμο.

Ακολούθησε απονομή τιμητικών πλακετών για την άψογη συνεργασία.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων πλακέτα απένειμε το Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννης Τζίκας και την οποία παρέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης. Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης, «τέτοιου είδους εκδηλώσεις αναδεικνύουν όχι μόνο το άθλημα της πάλης αλλά και τον τόπο μας και αξίζουν αμέριστης στήριξης και συμπαράστασης, κάτι για το οποίο η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων δεσμεύεται».

Στον Δήμο Καλαμπάκας πλακέτα απένειμε ο Πρόεδρος του Κέντρου Εκπαίδευσης Αθλητών «Παλαίστρα» Νίκος Τσιακάρας και την οποία παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Ράντος, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές και τους ευχαρίστησε με τη σειρά του για τα οφέλη που προσφέρει στην τοπική κοινωνία.

Στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης πλακέτα απένειμε ο Πρόεδρος του Αθλητικού Παλαιστικού Συλλόγου Τρίκαλα Δημήτρης Λώλης και την παρέλαβε ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Χρήστος Σιδηρόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «είναι τιμή για την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης να στηρίζει τέτοιου είδους διοργανώσεις».

Ακολούθησαν χαιρετισμοί του Δρ Βασιλείου Γεροδήμου για το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από τον Πρόεδρο του Δικτύου Διαχείρισης Πολιτισμού Αχιλλέα Λέρα και τον Μιχάλη Σταυράκη Εκπρόσωπο του χορηγού της διοργάνωσης.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση μεταξύ άλλων ο Περιφερειακός Σύμβουλος Απόστολος Κολίτσας, ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας Δημήτριος Βουρλίτσης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμπάκας Παναγιώτης Ταμπουράς.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Αθανασία Κρικώνη και η τελετή έκλεισε με φαναράκια να φωτίζουν τον ουρανό της Καλαμπάκας με το μήνυμα «Αθλητισμός σημαίνει φως».
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή