Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με Συνέδριο για την τελική …επίθεση η Ν.Δ.

Προσπαθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρει τα «πατήματά» του για να πείσει ότι αποτελεί αξιόπιστη πολιτική λύση.
 
Μπορεί ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, να πιστεύει πως «οι καλές Κυβερνήσεις ΄΄χτίζονται΄΄ στην αντιπολίτευση, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να πείσει πως μπορεί η Ν.Δ. να ασκήσει τέτοια αντιπολίτευση που να φιλοδοξεί να κερδίσει αυτή την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος και όχι απλά να την χάσει λόγω φθοράς η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛΛ.
 
Στο επικείμενο 11ο Συνέδριο ο κ. Μητσοτάκης, θα επιδιώξει με την παρουσίαση σχεδίου που θα «κλείνει πόρτα» στην οικονομική κρίση και θα «ανοίγει παράθυρο» στην κανονικότητα των Ελλήνων μακριά από μνημόνια που επιφέρουν οικονομική ύφεση.
 
Ουσιαστικά, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. καλείται να «τραβήξει το βλέμμα» του εκλογικού σώματος παρουσιάζοντας με πειστικό τρόπο ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει την χώρα.
 
Αυτή η …πρόβα, σε καμιά περίπτωση δεν θα πείσει αν το «γαλάζιο» σχέδιο δεν είναι ρεαλιστικό και… κοστολογημένο, γιατί σε διαφορετική περίπτωση όχι μόνο αυτοδυναμία δεν θα βρει στην κάλπη, αλλά θα την κάνει την επόμενη εκλογική αναμέτρηση των Εθνικών εκλογών ή στην ώρα τους ή πρόωρων …ντέρμπι.
 
Το κύριο «αγκάθι» που έχει μπροστά του ο κ. Μητσοτάκης, είναι οι δεσμεύσεις της χώρας απέναντι σε «θεσμούς- δανειστές» μέχρι το …2022 και φυσικά δεν θα πείσει ούτε τους …Νεοδημοκράτες αν μιλήσει για «νέα διαπραγμάτευση» χωρίς να παρουσιάσει τον δικό του ολοκληρωμένο τρόπο στον οποίο δεν θα «κλωτσήσουν» οι «θεσμοί- δανειστές».
 
Το Συνέδριο είμαι μια καλή αρχή για την Ν.Δ. να βγει με ορμή στην διεκδίκηση της μερίδας του λέοντος του εκλογικού σώματος, αλλά χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά για να μην πει αυτό το εκλογικό σώμα το «μια από τα ίδια»…
 
Ταυτόχρονα αυτή η αρχή, πρέπει να συνδυαστεί αμέσως με ξεκαθάρισμα του «θολού» τοπίου των ψηφοδελτίων, ώστε να δείξει το κόμμα ότι είναι πανέτοιμο ακόμη και στην περίπτωση πρόωρων Εθνικών Εκλογών ανά πάσα στιγμή.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή