Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με τις …«πλάτες» του Δήμου Τρικκαίων

Βγάζει την ΠΑΔΥΘ Α.Ε. από το αδιέξοδο η Δημοτική Αρχή Τρικάλων.
Με την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου  βάζει την υπογραφή του σε ακόμη μια προγραμματική σύμβαση από πλευράς Δήμου Τρικκαίων, με την διαφορά ότι η σύμβαση αυτή μεταξύ Δήμου και ΠΑΔΥΘ ΑΕ, ουσιαστικά δεν είναι τίποτα άλλο παρά η … «πλάτη» που βάζει ο Δήμος, ώστε η εταιρεία να μπορέσει να υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης.
Το αίτημα υποβάλλεται προς την ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο πρόσκλησης με τίτλο  «Δράσεις για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων: Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων στη Θεσσαλία» του Άξονα Προτεραιότητας 14 «Διατήρηση Και Προστασία Του Περιβάλλοντος – Προαγωγή Της Αποδοτικής Χρήσης Των Πόρων (ΤΣ)» για  το έργο «Κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Δήμου Τρικκαίων (Συμπλήρωση και βελτίωση υποδομών λειτουργίας του)».
Στο πλαίσιο της ορθής διαχείρισης των αποβλήτων στην περιοχή εδώ και χρόνια, η ΠΑΔΥΘ Α.Ε. είναι ο επίσημος Φορέας διαχείρισης απορριμμάτων και προτίθεται να κατασκευάσει Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Τοπική Κοινότητα Ριζαριού.
Όμως η ΠΑΔΥΘ ΑΕ δεν διαθέτει διαχειριστική επάρκεια, για να υποβάλλει φάκελο προς αξιολόγηση για τη χρηματοδότηση του ΣΜΑ και για αυτό ο Δήμος Τρικκαίων βάζει «πλάτη» καθώς  διαθέτει την απαιτούμενη διαχειριστική επάρκεια και θα αναλάβει την αρμοδιότητα υποβολής και υλοποίησης της πράξης. 
Το έργο θα κατασκευαστεί στο υφιστάμενο γήπεδο του ΣΜΑ Τρικάλων στην Τοπική Κοινότητα Ριζαριού και είναι ιδιοκτησία του Δήμου Τρικκαίων και παραχωρείται κατά χρήση στην ΠΑΔΥΘ ΑΕ., είναι διάρκειας 49 μηνών και ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 877.283,50 ευρώ.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή