Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mε το 1ο βραβείο «Οι τελευταίοι των Ασπροπάρηδων»

Σπουδαία διάκριση για ντοκιμαντέρ με Τρικαλινό «άρωμα».
 
Το 1ο βραβείο καλύτερης Ελληνικής ταινίας μικρού μήκους, απέσπασε στο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, η προσπάθεια του Γιάννη Φλούλη και παραγωγή της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας για τον Ασπροπάρη.
Ο υπό εξαφάνιση γύπας, με μόλις 5 ζευγάρια να έχουν απομείνει πλέον στην Ελληνική ύπαιθρο, δίνουν καθημερινά μια άνιση μάχη με τα δηλητηριασμένα δολώματα. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους για την διάσωση των τελευταίων ζευγαριών αυτού του μεταναστευτικού γύπα στα Βαλκάνια.
Κάθε άνοιξη, ο Ασπροπάρης, ο μικρότερος γύπας της Ευρώπης και ο μοναδικός που μεταναστεύει, διανύει περισσότερα από 5.000 χιλιόμετρα για να φωλιάσει στα βράχια της Ελληνικής υπαίθρου. Θεωρείται προάγγελος της άνοιξης, καθώς οι άνθρωποι της υπαίθρου συνέδεαν την άφιξή του με μαντικές πράξεις και ευχές για ευοίωνο πέρασμα στη νέα εποχή και πλούσια παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων.

Είναι το πρώτο πουλί στον κόσμο που προστατεύτηκε με Νόμο από τους Φαραώ, με ποινή θανάτου για όποιον το σκότωνε, αναγνωρίζοντας έτσι την σημαντική του συμβολή στην καθαριότητα των οικισμών από τα σκουπίδια και τα υπολείμματα τροφής των ανθρώπων.

Το ντοκιμαντέρ «Οι τελευταίοι των Ασπροπάρηδων» συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας – DocFest.
Η πρώτη προβολή έγινε την προηγούμενη Πέμπτη στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας και η δεύτερη την προηγούμενη Κυριακή.
Σκηνοθεσία – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Giannis Floulis
Line Producer: Aris Kotronis Vettas
Camera: Giannis Floulis – Aris Kotronis Vettas – Thanos Floulis
Βοηθός μοντάζ: Θάνος Ανδρεάδης
Still Photography: Thanos Floulis
Συμπληρωματικά Πλάνα: Svetoslav Spasov, Sergey Panayotov, Dimitris Vavylis,Τάσος Μπούνας
Μετάφραση: Victoria Saravia Roula Trigou
Οργάνωση Παραγωγής – Συνεντεύξεις: Roula Trigou
Εκτέλεση Παραγωγής: Floulis Photographers 
 
BINTEO Δείξε μηδενική ανοχή στη δηλητηρίαση της άγριας ζωής!
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή