Με το βλέμμα στην παράδοση οι Αργιθεάτες το 2018

Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο έδωσαν το δυναμικό παρόν τα μέλη του Συλλόγου.
Ήταν ένα  αντάμωμα των μελών  του Συλλόγου, που αντάλλαξαν ευχές για τη νέα τη χρονιά. Θυμήθηκαν τα παλιά και ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Συλλόγου. 
Προχθές οι Αργιθεάτες των Τρικάλων συγκεντρώθηκαν στο «σπίτι των Αργιθεατών»  όπου έγινε το αδιαχώρητο. Εδώ και 5 χρόνια έχει καθιερωθεί η κοπή πίτας να γίνεται  στην αίθουσα του Συλλόγου.
Τους καλεσμένους καλωσόρισε η πρόεδρος του Συλλόγου Έλλη Τσιρογιάννη, η οποία ευχήθηκε σε όλους καλή και αποδοτική χρονιά για τον τοπικό πολιτισμό που, όπως είπε, αποτελεί το καταφύγιο για το αύριο του τόπου και του λαού. Χωρίς την παράδοση, Χωρίς ήθη και έθιμα χωρίς όλα αυτά που συνθέτουν την τοπική πολιτιστική ταυτότητα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.
Η εκδήλωση άρχισε με το τραγούδι «φίλοι μ΄καλώς ορίσατε» από τη χορωδία του Συλλόγου.
Την πίτα ευλόγησε ο πατήρ Δημήτριος Ζιώγας με πολλές ευχές. Η Πρόεδρος του Συλλόγου διηγήθηκε την ιστορία της βασιλόπιτας. Η πίτα περιείχε τρία όχι φλουριά, αλλά αντικείμενα από τη σοδειά των Αργιθεατών ένα φασόλι, ένα καλαμπόκι και ένα ρεβίθι, το καθ΄ ένα αντιστοιχούσε σε 10 ευρώ.
Τυχεροί της χρονιάς ήταν η Ιουλία Κωφού και η Κατερίνα Τσαρούχα.
Η επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου είναι το απογευματινό που θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα  στο ξενοδοχείο  ΑΕΤΩΝ ΜΕΛΑΘΡΩΝ.


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή