Με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα ο Χρίστος Λιάπης

Με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα, Geoffrey R. Pyatt συναντήθηκε ο Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Λιάπης, στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε το ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής για τα 70 χρόνια από το Σχέδιο Μάρσαλ, με θέμα "Οι προκλήσεις της ανασυγκρότησης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη".
Ο κ. Λιάπης δήλωσε σχετικά: 
«Θα ήθελα να σταθώ σε αυτό που υπογράμμισε ο Εξοχότατος κ. Πρέσβης στην εισήγησή του, τονίζοντας πως ΄΄το Σχέδιο Μάρσαλ δεν επιβλήθηκε στην Ευρώπη, αλλά αντίθετα αποτέλεσε μία σειρά μεταρρυθμιστικών προτάσεων, χωρίς τις οποίες η νίκη κατά του φασισμού την οποία πέτυχε η Ευρώπη στα πεδία των μαχών, θα είχε πάει χαμένη΄΄. 
Γιατί, όπως ανέφερε, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, "στη μεταπολεμική Ευρώπη η οικονομική κρίση έγινε κρίση της ίδιας της Δημοκρατίας, οδηγώντας στην άνοδο των πολιτικών άκρων. Το 1947 τα προβλήματα της Ευρώπης δεν ήταν μόνον οικονομικά. Ήταν επίσης πολιτικά και ψυχοκοινωνικά".  
Η τελευταία τοποθέτηση κεντρίζει το ενδιαφέρον μου και ως ειδικού της ψυχικής υγείας με επιστημονικό ενδιαφέρον μελέτης των επιπτώσεων των οικονομικών πιέσεων στη συλλογική ψυχολογία του λαού. Γιατί, στην εποχή μας και ιδιαίτερα στη χώρα μας, η οικονομική κρίση και η συνεπαγόμενη κρίση αξιών, θεσμών και Δημοκρατίας, εκτός από την Εθνική Κατάθλιψη με την οποία μας έφερε όλους αντιμέτωπους, οδήγησε και στην άνοδο του λαϊκισμού ο οποίος τρέφει και υποδαυλίζει τα πολιτικά άκρα.

Απέναντι σε αυτόν τον λαϊκισμό που αποτελεί το πολιτικά εκτρωματικό παραπροϊόν της κρίσης, οφείλουμε όλοι μας να δίνουμε μία καθημερινή μάχη αλήθειας».Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή