Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Frans Timmermans o Χρίστος Λιάπης

Στην εκδήλωση αναγόρευσης του πρώτου Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Frans Timmermans, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παραβρέθηκε ο γιατρός και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Λιάπης MD, MSc, PhD, προσκεκλημένος του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Λιάπης σχολίασε σχετικά ότι «Η αναγόρευση του Frans Timmermans, αυτού του ξεχωριστού Διπλωμάτη καριέρας και αληθινού statesman της Ε.Ε. σε επίτιμο Διδάκτορα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτελεί μια ξεχωριστή αναγνώριση της προσφοράς του στην κοινή ευρωπαϊκή πολιτική και συγκεκριμένα στους άξονες που αφορούν στην εμπέδωση της ασφάλειας στις διεθνείς σχέσεις και στη θέσπιση πρακτικών οι οποίες κατοχυρώνουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Αποτελεί ξεχωριστή χαρά για εμένα, να βλέπω το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο στο οποίο έχω εκπονήσει και εγώ τη Διδακτορική μου Διατριβή, να περιενδύει με την Ακαδημαϊκή του Τήβεννο αυτόν τον ξεχωριστό Ευρωπαίο πολιτικό και φίλο της Ελλάδος, αναγνωρίζοντας την προσφορά του τιμώμενου στη χάραξη μιας αλληλέγγυας ευρωπαϊκής πολιτικής, βασισμένης στη βαθιά γνώση της ποικιλομορφίας των κρατών μελών. Το γνήσιο ενδιαφέρον του για την κρίσιμη συγκυρία που διέρχεται η Ευρώπη και ιδιαίτερα η χώρα μας, έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές στο παρελθόν, τόσο με την επίσκεψή του στον προσφυγικό καταυλισμό στην Κω, μαζί με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας,  Δημήτρη Αβραμόπουλο,  όσο και με τις πρωτοβουλίες του για τη βελτίωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, των διαθεσμικών σχέσεων, του Κράτους Δικαίου και της Χάρτας των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων. Ξεχωριστή μορφή στη συλλογική προσπάθεια όλων των Ευρωπαίων Επιτρόπων, για  την επίτευξη μεγαλύτερης διαφάνειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μας υπενθυμίζει, με τις εμπνευσμένες ομιλίες του και με το παράδειγμά του πως ο μόνος πραγματικός κίνδυνος για την Ενωμένη Ευρώπη είναι "ο φόβος της οπισθοδρόμησης που  μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες επιλογές" και πως τα υπαρκτά προβλήματα της Ευρώπης δεν λύνονται έξω από την Ευρώπη, αλλά με "περισσότερη Ευρώπη"».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή