Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνάντησή του με τον κ. Sefcovic ο Κώστας Σκρέκας

Στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα Ενεργειακής Ένωσης Maros Sefcovic συμμετείχε ο Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του κόμματος Κώστας Σκρέκας. 
 
Στην συνάντηση συζητήθηκε η ενεργειακή πολιτική της χώρας, η πορεία της Ελλάδας στο πλαίσιο της Κοινής Ενεργειακής Πολιτικής της Ε.Ε., καθώς και οι στόχοι της τελευταίας.
 
«Η πολύ περιορισμένη πρόοδος της σημερινής Κυβέρνησης στα ενεργειακά ζητήματα έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα για την ενεργειακή πορεία και σταθερότητα της χώρας ιδίως μετά το 2018, ενόψει  της προβλεπόμενης ιδιωτικοποίησης του 40% της ΔΕΗ», αναφέρει ο κ. Σκρέκας.
                    
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συζήτησαν εκτενώς τον κίνδυνο σοβαρών ελλείψεων ρευστότητας της ΔΕΗ στο εγγύς μέλλον. Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση, όχι μόνο στην ανάγκη ανοίγματος της αγοράς, μέσω της εκπλήρωσης του στόχου ιδιωτικοποίησης του 40% της ΔΕΗ, αλλά κυρίως στη διάσωση επιχείρησης.
 
O κ. Σκρέκας τόνισε ότι «η Κυβέρνηση προχωρά στην πώληση των πιο προσοδοφόρων περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ), αλλά δυστυχώς στις χαμηλότερες δυνατές τιμές. Οι Ελληνικές Αρχές, όχι μόνο δεν έχουν διασφαλίσει το ενδιαφέρον των αγοραστών (οι ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρίες έχουν ως στόχο την αποεπένδυση από τις αγορές άνθρακα) αλλά και τη βιώσιμη ανάπτυξη της ίδιας της εταιρίας. Στο ζήτημα της ΔΕΗ επισημάνθηκε η ανάγκη διασφάλισης της προστασίας των πιο ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, ταυτόχρονα με την αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών που έχουν εκτινάξει σε 2,4 δις ευρώ τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της επιχείρησης».
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή