Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Χρίστος Λιάπης

Στα εγκαίνια του νέου γραμμικού επιταχυντή του «Αγίου Σάββα», δωρεά της οικογένειας Αγγελόπουλου.

Στην τελετή για τη δωρεά της οικογένειας Αγγελόπουλου, η οποία, προσέφερε έναν νέο, υπερσύγχρονο γραμμικό επιταχυντή, ανακαινίζοντας παράλληλα και την Ακτινοθερπευτική Πτέρυγα του Γενικού Αντικαρκινικού – Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών "Ο Άγιος Σάββας", παραβρέθηκε ο Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Λιάπης, εκπροσωπώντας την Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι» που διευθύνει ο Καθηγητής Ψυχιατρικής Γιώργος Αλεβιζόπουλος. 

Τα εγκαίνια του γραμμικού επιταχυντή ακτινοθεραπείας, ο οποίος προσφέρθηκε στο Νοσοκομείο στη μνήμη της Ιωάννας Αγγελόπουλου – Στάχτου, συζύγου του Γιώργου Αγγελόπουλου, που έχασε στα 42 της χρόνια τη μάχη με τον καρκίνο και της ανακαινισμένης ακτινοθεραπευτικής πτέρυγας η οποία φέρει το όνομα του πατριάρχη της οικογένειας «Παναγιώτη Θ. Αγγελόπουλου», τελέστηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. 

Ο Δρ. Λιάπης δήλωσε σχετικώς ότι «Ως γιατρός που προσφέρει τις υπηρεσίες του, επίσης, σε Ογκολογικό Νοσοκομείο, αυτό της Κηφισιάς και ως πολίτης ο οποίος αναγνωρίζει τις αξίες του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης που πραγματώνει η ξεχωριστή αυτή δωρεά από τις οικογένειες Κωνσταντίνου, Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελοπούλου και η θεσμική και εμπράγματη αξιοποίησή της από την Πολιτεία και τους συναδέλφους ογκολόγους ιατρούς, θα ήθελα να υπογραμμίσω την ιδιαίτερη σημασία της ενίσχυσης του αντικαρκινικού μας οπλοστασίου με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υποδομές αιχμής οι οποίες έρχονται κυριολεκτικά από το μέλλον, δίνοντας τη δυνατότητα στους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας να δώσουν τη μάχη απέναντι στη νόσο με πιο ευνοϊκούς όρους. Σε αυτή τη μάχη είμαστε συνεχώς δίπλα τους, δίνοντας μαζί τους έναν σκληρό, καθημερινό θεραπευτικό αγώνα και συμβάλλοντας στην πολύπλευρη προσπάθεια αποκατάστασης της σωματικής και ψυχικής τους υγείας. Με τη δωρεά αυτή, οι οικογένειες Κωνσταντίνου, Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελοπούλου, συνεχίζουν τη μακρά και διαχρονική παράδοση κοινωνικής προσφοράς και ευεργεσιών της οικογένειας Αγγελόπουλου στη χώρα και τους πολίτες, στέλνοντας ένα σπάνιο μήνυμα ανθρωπιάς. Ένα μήνυμα που μεταφράζεται και σε μήνυμα δύναμης, αντοχής και ελπίδας, καθώς η δωρέα του γραμμικού επιταχυντή έγινε σε μνήμη και σε επιθυμία της πρόωρα χαμένης από τον καρκίνο, συζύγου του Γιώργου Αγγελόπουλου, Ιωάννας Αγγελοπούλου – Στάχτου. Ο συγκινητικός τίτλος της εκδήλωσης «Χάρις σε εσένα Ιωάννα», στέλνει τους παλμούς της αισιοδοξιάς και του ψυχικού σθένους, σε κάθε οικογένεια που χτυπήθηκε από την κακοήθη νόσο. Παλμούς ζωής και αισιόδοξης μετατροπής της κάθε απώλειάς μας σε δύναμη ελπίδας και προσφοράς στους συνανθρώπους μας».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή