Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου η χρηματοδότηση των αθλητικών Σωματείων

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη είχε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, όπου συζήτησε το νέο θεσμικό πλαίσιο που ορίζει την εγγραφή όλων των ερασιτεχνικών Σωματείων στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ο Καρδιτσιώτης πολιτικός ενημερώθηκε και για τη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης ζημιών του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού» σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Νομού μας, ένα κοινό αίτημα των τοπικών φορέων, για το οποίο μέχρι στιγμής η Γ.Γ.Α. έχει δείξει έμπρακτα, μεγάλο ενδιαφέρον ικανοποίησής του.

Επιπλέον, ο κ. Κωτσός έθεσε στον Υφυπουργό Αθλητισμού το σημαντικό θέμα της οικονομικής στήριξης των αθλητικών Σωματείων που επλήγησαν καίρια από τα μέτρα ενάντια στην πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Ο κ. Αυγενάκης δεσμεύτηκε ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν χρηματοδοτηθεί όλα τα αθλητικά Σωματεία που έλαβαν σχετική έγκριση μέχρι 1/2/2021.

Σε δήλωσή του γι’ αυτή την πολύ θετική εξέλιξη, ο κ. Κωτσός τόνισε:

«Για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή μας, η ουσιαστική στήριξη του αθλητισμού αποτελεί άμεση προτεραιότητα. Το νέο θεσμικό πλαίσιο που ορίζει την εγγραφή όλων των ερασιτεχνικών Σωματείων στο μητρώο της Γ.Γ.Α., δίνει ξεκάθαρη λύση στο χρόνιο πρόβλημα της ύπαρξης σωματείων… «σφραγίδων»(!) που μοναδικός σκοπός της ίδρυσής τους ήταν η εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων και όχι η ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδες στη χώρα μας. Με αποφασιστικότητα, πλήρη διαφάνεια και υψηλό αίσθημα δικαιοσύνης, ξεκαθαρίζουμε το τοπίο! Παράλληλα, προχωρούμε σε πραγματική ενίσχυση των νόμιμων και μόνο αθλητικών σωματείων που προσφέρουν σημαντικό έργο στον τόπο».

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή