Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μέχρι τον …Μητσοτάκη έφτασε ο Μπάμπης Δεληλίγκας!

Επιστολή – παρέμβαση για την καθυστέρηση αξιοποίησης της δωρεάς του

Σε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Μπάμπης Δεληλίγκας αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ Κυριάκο Κ. Μητσοτάκη

Είναι γνωστή σ’ εσάς η δωρεά που κάναμε εγώ και η γυναίκα μου προς τον Δήμο Τρικκαίων, που αποτελείται από έναν οικόπεδο-αγρό εκτάσεως 11 στρεμμάτων, εντός του οικισμού «Καραμαλή», μετά των εντός αυτού υπαρχόντων κτισμάτων εμβαδού 600,00 τ.μ., στον οποίο μέχρι πρότινος λειτουργούσε παιδότοπος.

Η δωρεά αυτή έγινε για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις για τη στέγαση όλων των ατόμων ΑΜΕΑ του νομού Τρικάλων.

Γνωρίζω την ευαισθησία που έχετε για την κατηγορία αυτών των ανθρώπων (ΑΜΕΑ), γεγονός το οποίο αποδεικνύεται και από το ότι ευθύς εξ αρχής που αναλάβατε της διακυβέρνηση της χώρας τον Ιούλιο του 2019, δώσατε προτεραιότητα από τις πρώτες σας συναντήσεις να είναι αυτή με τους εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, η οποία και είχε ορισθεί στις 21 Αυγούστου 2019 και στην οποία συνάντηση δηλώσατε την πλήρη στήριξή σας στα ΑΜΕΑ.

Εγώ λοιπόν με τη γυναίκα μου είχαμε μεταβεί στον Δήμο Τρικκαίων στις αρχές του 2018 και κάναμε γνωστή στον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημ. Παπαστεργίου, ο οποίος τυγχάνει και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., την πρόθεσή μας για τη δωρεά. Η σύνταξη του συμβολαίου της μεταβίβασης έγινε, ύστερα από κωλυσιεργίες και αναβολές του κ. Δημάρχου, τον Απρίλιο (!!!) του 2019. Αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει την άρνηση αποδοχής της δωρεάς από την πλευρά του δωρεοδόχου (δηλαδή του Δήμου). Αυτός συνεπώς ήταν και ο λόγος που με επιστολή μου τον Σεπτέμβριο του 2019 ζήτησα να σας συναντήσω κατά την επίσκεψή σας στα Τρίκαλα στις 21 Δεκεμβρίου 2019, μαζί με τους εκπροσώπους του Συλλόγου ΑΜΕΑ «Ελπίδα», όπως και έγινε.

Στη συζήτηση που κάναμε κατά την συνάντησή μας αυτή μας ρωτήσατε γιατί δεν προχωράει το έργο και σας απαντήσαμε ότι δεν υφίσταται η σχετική χρηματοδότηση, αφού όπως αναφέρω παραπάνω ο Δήμος δεν την ήθελε τη Δωρεά.

Η δήλωσή σας ότι θα αναλάβετε το όλο θέμα Εσείς Προσωπικά μας χαροποίησε, διότι την υπόσχεσή σας την κάνατε Πράξη όταν επιστρέψατε στην Αθήνα, με την εντολή σας προς τα αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες για τη χρηματοδότηση του έργου με το ποσό των 3.000.000,00 ευρώ, πίστωση η οποία εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Εν όψει αυτού η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην οποία έχει περιέλθει η υλοποίηση του έργου, αφού ο Δήμος αρνούνταν ή «αδυνατούσε», κατά τη συνεδρίασή της στις 28 Σεπτεμβρίου 2022 ενέκρινε πίστωση για την έναρξη των εργασιών για ολόκληρο το έτος 2023 το ποσό των 100.000,00 ευρώ !!!

Η απόφαση αυτή αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για την κοινωνία και κυρίως για τις οικογένειες και τα παιδιά αυτά που προσμένουν με λαχτάρα την στέγασή τους.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Κατά την συνάντησή μας τον Δεκέμβριο του 2019 μας είχατε δηλώσει ότι «αν δεν προχωρήσει το έργο να με ενημερώσετε». Σας ενημερώσαμε με επιστολές μας πολλές φορές. Η τελευταία επιστολή μας ήταν στις 18 Οκτωβρίου 2022, πλην όμως απάντηση δεν πήραμε.

Γνωρίζοντας από τις ανακοινώσεις στον Τύπο, ότι στις 24-2-2023 θα επισκεφτόσασταν τη Λάρισα, προσπαθήσαμε εγώ και ο Σύλλογος «Ελπίδα» μέσω των Βουλευτών και πολιτευτών του Νομού μας να μας κλείσουν ραντεβού για συνάντησή μας. Δυστυχώς κατέστη αδύνατον, αφού τόσο οι Βουλευτές, όσο και οι πολιτευτές επί 4 ολόκληρα χρόνια δεν μας συμπαραστάθηκαν. Συγκεκριμένα, προσωπικά εγώ, στις 18 Φεβρουαρίου 2023, είχα συνάντηση με τον συντοπίτη Υπουργό κ. Σκρέκα, προκειμένου να μας κλείσει το ραντεβού. Μου ζήτησε την επιστολή που σας είχα στείλει να τη δώσω στον Διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου και να αναμένω απάντηση. Παρά ταύτα, ενώ παρέδωσα την επιστολή, απάντηση δεν έλαβα και ακόμα «περιμένω».

Κύριε Πρωθυπουργέ

Βλέποντας όλη αυτή την άρνηση και την αδιαφορία από όλους τους πολιτικούς παράγοντες του Νομού μας πήρα τη γυναίκα μου και ήλθα στη Λάρισα για να παρακολουθήσω την ομιλία σας στο «Αλκαζάρ».

Πριν την ομιλία σας επισκέφθηκα το Ξενοδοχείο «Διβάνη» για να προσπαθήσω να σας συναντήσω παρά το ότι δεν είχα κάποιο ραντεβού. Εκεί συνάντησα τον κ. Μαρινάκη και του ζήτησα αν μπορώ να σας δω έστω για λίγα δευτερόλεπτα όπου «όρθια» θα σας ενημέρωνα για τα τεκταινόμενα, αφού προηγουμένως του εξήγησα τον λόγο της συνάντησης. Μου υποσχέθηκε  ότι θα φρόντιζε να υπάρξει μια ολιγόλεπτη συνάντηση μετά την σύσκεψή σας που είχατε με τους Βουλευτάς της Θεσσαλίας. Δυστυχώς ούτε η συνάντηση έγινε, αλλά ούτε ο κ. Μαρινάκης με ενημέρωσε για τον λόγο της αδυναμίας να γίνει αυτή.

Δεν το κρύβω ότι ένιωσα μεγάλη απογοήτευση, πικρία και ντροπή!

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αντιδρούν και αρνούνται να υλοποιήσουν ένα έργο, του οποίου ο σκοπός είναι ιερός και θα αποτελέσει μια όαση εκπαίδευσης, χαράς και αθλήσεως για μια κατηγορία ανθρώπων που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα (νόησης, κινητικότητας κ.ά.) και που στο κάτω της γραφής δεν θα αφορά μόνο τα Τρίκαλα, αλλά ολόκληρη τη Θεσσαλία, διότι όπως αναφέρω παραπάνω η έκταση του ακινήτου υπερβαίνει τα 11 στρέμματα, όπου μπορούν να γίνουν και αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως ζητάει και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ

Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή την ομιλία σας στη Λάρισα και τα έργα που εξαγγείλατε για τη Θεσσαλία. Έτρεφα μια αμυδρή ελπίδα ότι ίσως θα αναφέρατε κάτι σχετικά για έργα που αφορούσαν τα άτομα με αναπηρία.

Αλλά Φεύ. Δυστυχώς….

Είναι γνωστό πλέον ότι ο Δήμος Τρικκαίων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν επιθυμούν την κατασκευή του έργου αυτού. Εάν συνεπώς εσείς θέλετε και επιθυμείτε να γίνει αυτό το έργο, είναι στο χέρι σας και έχετε τη δύναμη να το υλοποιήσετε, σε σύντομο μάλιστα χρονικό διάστημα, αναθέτοντας την κατασκευή του σε μια εργολαβική εταιρία, όπως έγινε και με το Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου που είχε καταρρεύσει λόγω του σεισμού. Μόνο έτσι θα σταματήσει ο γολγοθάς και οι αγωνίες των παιδιών αυτών και των οικογενειών τους.

Πρέπει λοιπόν να γνωρίζουμε όλοι ότι όσο ψηλά και αν βρισκόμαστε σε αξιώματα ποτέ δεν ξέρουμε τί μας ξημερώνει.

Με Σεβασμό και Εκτίμηση

Χαράλαμπος και Ιωάννα Δεληλίγκα

Επίτιμα μέλη του Συλλόγου ΑμΕΑ «Ελπίδα»        

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή