Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μεγάλες είναι οι ατομικές ανάγκες σε ξυλεία για τα ορεινά του νομού μας

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη θέρμανση του χειμώνα

Ξύλα για τις ατομικές τους ανάγκες λαμβάνουν σταδιακά οι κάτοικοι  των ορεινών χωριών του νομού μας, προκειμένου να καλυφθούν για τους δύσκολους μήνες του χειμώνα που έρχονται. Η προμήθεια των καυσόξυλων καθυστέρησε φέτος και αυτό συνέβη λόγω της κακοκαιρίας του Σεπτεμβρίου η οποία δυσκόλεψε το κόψιμο τους αλλά κυρίως τη μεταφορά τους, αφού το βαρύ έδαφος δεν επέτρεπε την είσοδο μηχανημάτων φόρτωσης στα δάση.

Η κάλυψη των ατομικών αναγκών σε ξυλεία είναι κάθε φορά αναγκαία και  χρήσιμη και οι κάτοικοι, γεμίζουν τις αποθήκες τους για να καλύψουν τη θέρμανση του σπιτιού τους το χειμώνα, με τη χρήση τζακιών, ξυλόσομπων και ξυλολέβητων.

Οι ανάγκες είναι πάντα μεγάλες, αφού ο χειμώνας στην περιοχή μας δεν είναι πάντοτε ήπιος και κυρίως οι μήνες από Νοέμβριο μέχρι και Μάρτιο είναι κρύοι και τα σπίτια, κυρίως στα ορεινά, έχουν πολλές απαιτήσεις σε θέρμανση σε σχέση με τα πεδινά.

Μην ξεχνάμε βεβαίως και την αύξηση στο κόστος των υπολοίπων καυσίμων (πετρέλαιο, ρεύμα κ.α) που έχουν εκτιναχθεί, ενώ ακρίβυναν και τα ξύλα. Η τιμή τους στην παρούσα στιγμή κυμαίνεται περί τα 15ο ευρώ ο τόνος.

 

trikalanews.gr
Author: trikalanews.gr

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή