Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μεγάλες προσδοκίες για το Γεωπάρκο Πύλης – Μετεώρων

Η πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων όλων των Γεωπάρκων της χώρας μαζί με αυτούς του νομού Τρικάλων

Μεγάλες προσδοκίες γεννιούνται από την ίδρυση του Γεωπάρκου Μετεώρων – Πύλης για τον νομό Τρικάλων τόσο προς την κατεύθυνση της οικολογικής τουριστικής ανάπτυξης όσο και προς την κατεύθυνση της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Μετά την ανακοίνωση της UNESCO για την έγκριση του Γεωπάρκου της περιοχής μας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων των Γεωπάρκων όλης της χώρας μεταξύ αυτών και της Τρικαλινής ομάδας εργασίας  αποτελούμενη από την Μαρίνα Πανάγου και την Εφη Φωτάκη από το Δήμο Πύλης και τον Βάιο Κουτή από το ΚΕΝΑΚΑΠ, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρετα και τον  Δήμαρχο Μετεώρων κ. Λευτέρη Αβραμοπουλο.

Το σημαντικό βέβαια που πρέπει να λάβουν υπόψη οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι το γεγονός ότι πέρα από τα οφέλη που θα αποκομίσει η περιοχή από το Γεωπάρκο, γεννιούνται σημαντικές υποχρεώσεις ως προς την αξιοποίησή του και τις υποδομές που θα πρέπει να συμπεριληφθούν.

Επιπρόσθετα, η προστασία του περιβάλλοντος και της διατήρησης των πρωτογενών χαρακτηριστικών των περιοχών είναι το σημαντικότερο που πρέπει να διασφαλιστεί στην κατεύθυνση αυτή.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή