Μεγάλο ενδιαφέρον στα Τρίκαλα για εξειδικευμένο σεμινάριο για λογιστές

Στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα διοργανώθηκαν εξειδικευμένα σεμινάρια από το 7ο ΠΤ ΟΕΕ Θεσσαλίας. Εισηγητής στα σεμινάρια ήταν ο κος Νιφορόπουλος Κων/νος, Ορκωτός Ελεγκτής, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά τα νέα φορολογικά κίνητρα για τους μετασχηματισμούς και τις συνεργασίες επιχειρήσεων, τις προϋποθέσεις και τα κίνητρα που πρέπει να έχουν για τη μείωση της φορολογίας σε ποσοστό από 30% – 50%.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τις αγροτικές επιχειρήσεις, τους συνεταιρισμούς και τους αγρότες. Επίσης, ενημέρωσε για τα ηλεκτρονικά βιβλία και τις πρόσφατες εξελίξεις, ενώ παρουσίασε και τον συνοπτικός οδηγός myData. Επίσης, ανέφερε ότι το Υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ θα πρέπει άμεσα να εκδώσουν έναν οδηγό εφαρμογής για τα ηλεκτρονικά βιβλία – myData, κάτι αντίστοιχο με το Ελληνικό Λογιστικό Σχέδιο (ΕΛΣ).

Ο Πρόεδρος του 7ου ΠΤ ΟΕΕ, κος Γ. Χατζής, καθώς και οι Πρόεδροι των Συλλόγων Λογιστών Ν. Καρδίτσας, κος Γ. Παπαδημητρίου και Ν. Τρικάλων, κος Θ. Γρηγορίου αναφέρθηκαν στην προσφορά και στο έργο των λογιστών, στις προτάσεις για την επίλυση οικονομικών και θεσμικών θεμάτων του κλάδου, καθώς και στην αναβάθμιση του ρόλου τους και του επαγγέλματός τους.

Ο Αντιπρόεδρος του 7ου ΠΤ ΟΕΕ , κος Ηλίας Κοτσιμπογεώργος, ανέπτυξε τις αδυναμίες που υπάρχουν από την γραφειοκρατία, την έλλειψη συντονισμού και τις ασφυκτικές προθεσμίες.

Στο σεμινάριο Τρικάλων συμμετείχαν επίσης, ο Οικονομικός Επόπτης, κος Ι. Μπαντής και το μέλος της ΤΔ του 7ου ΠΤ ΟΕΕ, κος Β. Τεντολούρης.

Οι σημειώσεις του σεμιναρίου θα διατίθεται στους ενδιαφερόμενους από τα γραφεία του 7ου ΠΤ ΟΕΕ και από τα γραφεία των Συλλόγων Λογιστών Ν. Καρδίτσας και Ν. Τρικάλων.

Για το Π.Τ. Θεσσαλίας του ΟΕΕ
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Χατζής

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …