Μείωση του ΕΝΦΙΑ, ή απλή ενσωμάτωσή του στον κύριο φόρο;..

Στην αποσαφήνιση πως στη βάση της μεταρρύθμισης του ΕΝΦΙΑ ο συμπληρωματικός φόρος θα ενσωματωθεί στον κύριο φόρο προχώρησε ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης δημοσιογράφων.

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού περί παρέμβασης στο συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ, το εν λόγω στέλεχος ξεκαθάρισε πως ο συμπληρωματικός φόρος δεν θα καταργηθεί, αλλά θα ενσωματωθεί στον κύριο φόρο.

Να σημειωθεί πως οι εκπρόσωποι ιδιοκτητών ακινήτων έχουν τονίσει πως η πρόσφατη σημαντική αύξηση των αντικειμενικών αξιών στις περισσότερες περιοχές της χώρας επιβάλλει δραστικές παρεμβάσεις στον ΕΝΦΙΑ, και ζητούν την πλήρη κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου και όχι τη διαιώνισή του με οποιοδήποτε έμμεσο τρόπο.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μείωση των συντελεστών υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ το 2022, και πως τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας που είναι σε εξέλιξη θα είναι διαθέσιμα έως το τέλος του έτους.

«Η άσκηση (διαδικασία) έχει ως στόχο την δικαιότερη κατανομή του φόρου, με παράλληλη μείωση του ΕΝΦΙΑ για την πλειονότητα των πολιτών, από το νέο έτος», είπε ο υπουργός.©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή