Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μείωση διδάκτρων στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων

Τροποποίηση απόφασης του 2015 της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Τρικκαίων, εξετάζει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr ομόφωνα πέρασε από την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τρικκαίων και πηγαίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο, η απόφαση τροποποίησης απόφασης του 2015 της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά το ύψος των διδάκτρων του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων.

Με την τροποποίηση, γίνεται δεκτή η επιθυμία γονέων πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών που θέλουν να προσφέρουν στα παιδιά τους μουσική παιδεία με το μικρότερο δυνατό κόστος, λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας.

Έτσι για την φετινή εκπαιδευτική περίοδο 2017-2018 οι παροχές σε πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, προτείνεται να είναι:

• Σχολές ενόργανης – Φωνητικής – Ανώτερων Θεωρητικών

To πρώτο παιδί Πολύτεκνης- Μονογονεϊκής οικογένειας να φοιτά με έκπτωση 50% επί της τιμής των διδάκτρων σε 1 Σχολή, το δεύτερο παιδί και όλα τα υπόλοιπα να φοιτούν με έκπτωση 60% επί της τιμής των διδάκτρων σε 1 Σχολή επιλογής τους. Αν επιθυμούν να φοιτήσουν σε άλλη Σχολή να έχουν έκπτωση 20% επί της τιμής των διδάκτρων.

• Τμήματα Μουσικής Προπαιδείας (εγχόρδων, πνευστών, πληκτροφόρων, κρουστών, φωνητικής) – Ομαδικού Αρμονίου

Tα παιδιά Πολύτεκνων – Μονογονεϊκών οικογενειών να φοιτούν με έκπτωση 50%

* Σπουδαστές της Δημοτικής Φιλαρμονικής

α) Απαλλάσσονται από τα δίδακτρα του Ωδείου, οι Σπουδαστές που συμμετέχουν στην Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων (ως ενεργά μέλη της Φιλαρμονικής). Η απαλλαγή να ισχύει για το όργανο συμμετοχής τους στην Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων. Αν επιθυμούν να φοιτήσουν και σε δεύτερη σχολή, να τυγχάνουν εκπτώσεως 50%.

β) Για τους Σπουδαστές της Δημοτικής φιλαρμονικής Τρικάλων (μη ενεργά μέλη της Φιλαρμονικής) να ισχύει έκπτωση 30%. Η έκπτωση 30% να ισχύει για το αντίστοιχο όργανο συμμετοχής τους στη Φιλαρμονική. Αν επιθυμούν να φοιτήσουν και σε δεύτερη Σχολή, να τυγχάνουν εκπτώσεως 50%.

Στην αρχή κάθε εξαμήνου του εκάστοτε σχολικού έτους (Α΄ εξάμηνο από Οκτώβριο μέχρι Ιανουάριο) και (Β΄ εξάμηνο από Φεβρουάριο μέχρι Ιούνιο) η Υπεύθυνη της ΔΦΤ, βεβαιώνει εγγράφως τη Δ/νση Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων για τους σπουδαστές που φοιτούν σε αυτή.

Κατόπιν των ανωτέρω:

Σχολές ενόργανης – Φωνητικής – Ανώτερων Θεωρητικών

Για τους Σπουδαστές της Δημοτικής φιλαρμονικής Τρικάλων (μη ενεργά μέλη της Φιλαρμονικής) να ισχύει έκπτωση 30%. Η έκπτωση 30% να ισχύει για το αντίστοιχο όργανο συμμετοχής τους στη Φιλαρμονική. Αν επιθυμούν να φοιτήσουν και σε δεύτερη σχολή, να τυγχάνουν εκπτώσεως 50%.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή