Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΜέΡΑ 25 Τρικάλων: Ένα ακόμα κυβερνητικό καρφί στο φέρετρο του ΕΣΥ  

Ικανοποιημένη αυτάρεσκα η κυβέρνηση της ΝΔ από την ανύπαρκτη ετοιμότητα που επέδειξε στη διάρκεια της πανδημίας, δεν ορρωδεί προ ουδενός και προχωράει τώρα σε τελική επίθεση κατά της Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης .

Το νέο νομοσχέδιο είναι ένα ακόμα καρφί στο φέρετρο του ΕΣΥ και της δημόσιας δωρεάν υγείας, καθώς δημιουργεί ξεκάθαρα περίθαλψη δύο ταχυτήτων ανάμεσα στους προνομιούχους έχοντες και στους φτωχότερους, που αποκλείονται μέσα στο λαβύρινθο και τις καθυστερήσεις της νοσοκομειακής γραφειοκρατίας.

Το λεγόμενο «νέο ΕΣΥ» της ΝΔ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εκτός από μετωπική υπονόμευση της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης προοιωνίζει πραγματική εργασιακή γαλέρα για μεγάλη μερίδα νέων ειδικά γιατρών, με εξαντλητικές συνθήκες εργασίας και απανωτές εφημερίες, ενώ εξυπηρετεί τα συμφέροντα συντεχνιών που λυμαίνονται το ΕΣΥ. Για άλλη μια φορά μοναδικοί κερδισμένοι παραμένουν η ολιγαρχία των κλινικαρχών και οι διάφορες πολυεθνικές στο χώρο της υγείας.

Η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων των γιατρών με μερική απασχόληση και με τη δυνατότητα λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου θα σημάνει την απόλυτη διάλυση των νοσοκομείων, αλλά και του ιατρείου της γειτονιάς που εκτελεί ρόλο πρόληψης και πρωτοβάθμιας φροντίδας. Όλα αυτά τη στιγμή που εκατοντάδες ανασφάλιστοι συμπολίτες μας, από τους πλέον ευάλωτους, δεν θα έχουν πλέον δυνατότητα συνταγογράφησης στα μικρά ιατρεία της γειτονιάς, αλλά στέλνονται υποχρεωτικά στα νοσοκομεία.

Όσο οι τηλεθεατές βομβαρδίζονται με τον αντιπερισπασμό του σκανδάλου της “Κιβωτού”, η Μητσοτάκης Α.Ε. και η κ. Γκάγκα φέρνουν το νομοσχέδιο για την πλήρη διάλυση της δημόσιας υγείας και άρα την ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση της, προς ψήφιση στη Βουλή. O “ελέφαντας στο δωμάτιο” αυτό που διακαώς θέλει να αποκρύψει ταχυδακτυλουργικά η Κυβέρνηση, είναι ότι και τα δύο θέματα εκκινούν από την ίδια σκοτεινή καρδιά της κυβερνητικής ιδεολογίας: την ιδιωτικομανία.

Το σκάνδαλο της «Κιβωτού» στον πυρήνα του δείχνει τις συνέπειες από την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής πρόνοιας, με την Κυβέρνηση κιόλας να την “μεταβιβάζει” πλέον στην δήθεν φιλανθρωπία των ιδιωτών εφοπλιστών-ολιγαρχών, λες και δεν είναι υποχρέωση του κράτους που απορρέει από το Σύνταγμα. Το ίδιο έγκλημα θα συντελεστεί στο πολλαπλάσιο με το νομοσχέδιο για την παράδοση της Υγείας στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Διότι μόνο έτσι μπορεί να αξιολογηθεί ένα νομοσχέδιο που καταργεί την αποκλειστικότητα των γιατρών του ΕΣΥ στον δημόσιο τομέα υγείας και το οποίο ανοίγει τις πόρτες του ΕΣΥ για περαιτέρω ΣΔΙΤ και ιδιωτικομανία, μέσα από απογευματινά χειρουργεία με αμοιβή.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών που σήκωσαν μόνοι τους όλο τον αγώνα ενάντια στην πανδημία και τώρα η κυβέρνηση για να τους «ανταμείψει» τους επιφυλάσσει ένα τέτοιο νομοσχέδιο – έκτρωμα. Οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία με συμπαραστάτη την κοινωνία θα παλέψουν και θα το ακυρώσουν στην πράξη, συνεχίζοντας να απαιτούν ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, όπως ακριβώς και μια κοινωνική πρόνοια η οποία πρέπει να είναι δημόσια, κοινωνικοποιημένη και διαφανής. Με τίποτα δεν πρέπει να αφήσουμε τη δημόσια υγεία και την κοινωνική πρόνοια, στα χέρια της ολιγαρχίας, όπως επιθυμεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο.Β. Τρικάλων του ΜέΡΑ 25

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή