Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μέρκελ: «Εμβολιασμός-εμβολιασμός-εμβολιασμός»

Σε μία ύστατη εκστρατεία υπέρ του εμβολίου η Γερμανίδα καγκελάριος είπε πως αν μπορούσε θα έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca, αλλά δυστυχώς, πρέπει να περιμένει τη σειρά της καθώς είναι 66 ετών.

Η κατάσταση εξελίσσεται πολύ δύσκολα», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με το βλέμμα στην αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και τόνισε ότι η εισαγωγή του «φρένου έκτακτης ανάγκης» είναι ορθή και, δυστυχώς, αναπόφευκτη.

Μετά το Πάσχα (4 Απριλίου) θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού και στα ιατρεία των οικογενειακών γιατρών, ανακοίνωσε μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων με θέμα την εμβολιαστική στρατηγική ενόψει της αύξησης των παραδόσεων από τις εταιρίες.

Αρχικά, οι γιατροί θα εμβολιάζουν άτομα με κινητικά προβλήματα και υποκείμενες νόσους, εξήγησε η κυρία Μέρκελ και ανέφερε ότι το πρώτο διάστημα οι παραδόσεις δεν θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο δόσεις την εβδομάδα.

Κατά το β΄τρίμηνο του έτους ωστόσο, οι παραδόσεις θα αυξηθούν σημαντικά, σημείωσε και είπε χαρακτηριστικά ότι τότε το σύνθημα θα πρέπει να είναι «εμβολιασμός, εμβολιασμός, εμβολιασμός».

Από τις ήδη υπάρχουσες δομές εμβολιασμού θα συνεχίσουν να παρέχονται τουλάχιστον 2,25 εκατομμύρια δόσεις την εβδομάδα, ενώ οι επιπλέον δόσεις θα διοχετεύονται στα ιατρεία

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή