Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μέσα της άνοιξης – αρχές καλοκαιριού ανοίγει το Σπήλαιο της Θεόπετρας

Μέσα της άνοιξης – αρχές καλοκαιριού ανοίγει το Σπήλαιο της Θεόπετρας

Ενημέρωση Μαγκούρας – Παπαναστασίου για την πορεία υλοποίησης των εργασιών αποκατάστασης του Σπηλαίου

Ευχάριστες ειδήσεις περιείχε η επίσκεψη της Αντιδημάρχου Τουρισμού-Αθλητισμού Πηνελόπης Μαγκούρας στο προϊστορικό σπήλαιο Θεόπετρας. Συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Αντώνη Παπαναστάσιου και τον ειδικό συνεργάτη Τουρισμού-Πολιτισμου Χρήστο Ζώρο ενημερώθηκε αναλυτικά για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη από το Υπουργείο Πολιτισμού και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τoν αρχαιολόγο του έργου κ Μιχάλη Κοντό, οι εργασίες βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και αναμένεται στα μέσα της άνοιξης, αρχές του καλοκαιριού το Σπήλαιο να είναι και πάλι επισκέψιμο.

«Μαζί με τον συνάδερφο Αντιδήμαρχο κ. Παπαναστασίου και τον ειδικό συνεργάτη κ. Ζώρο επισκεφτήκαμε το Σπήλαιο της Θεόπετρας και ενημερωθήκαμε από τους αρμόδιους για την πορεία των εργασιών που αναμένεται να διασφαλίσουν τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχή μας.

Αφουγκραζόμενοι την αγωνία των πολιτών οι οποίοι εδώ και πολύ καιρό βλέπουν έναν  πολιτιστικό θησαυρό της περιοχή μας να παραμένει ανενεργός, ζητήσαμε από τις αρμόδιες αρχές το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των απαιτούμενων εργασιών.

Ο Δήμος Μετεώρων στηρίζει όλες τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου το πολιτιστικό προϊόν της περιοχή μας να προστατευτεί και να αναδειχτεί προς όφελος της τοπικής και παγκόσμιας κοινωνίας» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Πολιτισμού του Δήμου Μετεώρων Πηνελόπη Μαγκούρα.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή