Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ η ελπίδα για ανεύρεση εργασίας στα Τρίκαλα

Σε υψηλά επίπεδα η απορρόφηση προγραμμάτων εργασίας στον νομό Τρικάλων από την υπηρεσία της ΔΥΠΑ

Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το ενδιαφέρον τόσο από την πλευρά των ανέργων όσο και από την πλευρά των εργοδοτών, για τα προγράμματα απασχόλησης μέσω ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) στον νομό Τρικάλων. Όπως δηλώνει η προϊσταμένη των υπηρεσιών της ΔΥΠΑ στα Τρίκαλα Μαρίνα Ιακωβάκη στο Τrikalanews.gr, η υπηρεσία έχει απορροφήσει και τρέχει σημαντικό αριθμό προγραμμάτων στην περιοχή και μέσα από την ενημέρωση των ανέργων αλλά και των εργοδοτών, έχει συμβάλει σημαντικά στη μείωση του ποσοστού της ανεργίας σε όλους τους Δήμους.

Σημαντικό να ειπωθεί είναι ότι μέσα από τα προγράμματα που τρέχουν, έχουν την δυνατότητα απορρόφησης προσωπικού και υπηρεσίες και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και του δημοσίου.

Το πρόγραμμα που φαίνεται δε ότι έχει συμβάλει σημαντικά στην εύρεση εργασίας είναι αυτό των ανέργων άνω των 55 ετών που καλύπτει ηλικίες που μένουν πολύ συχνά εκτός εργασίας και που βρίσκονται στην τελική φάση για συνταξιοδότηση. Το εν λόγω πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία επανένταξης στην εργασία σε μια κρίσιμη στιγμή, με τους εργοδότες σε πολλές περιπτώσεις να υπερβαίνουν τη στερεοτυπική νοοτροπία που θέλει τις μεγαλύτερες ηλικίες εργαζομένων να μην επιλέγονται με το φόβο ότι δεν θα είναι παραγωγικοί.

Όπως μας αναφέρει η κα. Ιακωβάκη τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει σημαντικά η στάση των εργοδοτών που στρέφονται στον ΟΑΕΔ για να βρούνε προσωπικό ενώ δίνεται μεγάλο βάρος στην ενημέρωση των ίδιων των ανέργων για τις δυνατότητες που έχουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας μέσα από προγράμματα που επιδοτούν σε μεγάλο ποσοστό το μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος εργασίας.

Δείτε επίσης:

ν. Τρικάλων: 11.281 άνεργοι συνολικά εκ των οποίων 1.666 πτυχιούχοι πανεπιστημίων

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή