Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μετά τις πλημμύρες …τσουνάμι στην κτηνοτροφία στο ν. Τρικάλων

Κατεστραμμένες ζωοτροφές και καλλιέργειες φέρνουν εισαγωγές και αυξημένες τιμές

Σε όποιο χωράφι και να στρέψεις το βλέμμα στου στην περιοχή των Τρικάλων βλέπεις ακόμη λιμνάζοντα νερά, κατεστραμμένες καλλιέργειες και εδάφη που κανείς δεν έχει ακόμη απαντήσεις για το πότε θα μπορέσουν ξανά να είναι γόνιμα.

Χωράφια που παρήγαγαν ένα μεγάλο ποσοστό ζωοτροφών όχι μόνο για την περιφέρεια αλλά και για κάθε σημείο της χώρας.

Οι πλημμύρες έφυγαν και αφήνουν πίσω τους ένα τσουνάμι συνεπειών να χτυπήσει αλύπητα κάθε παραγωγικό κλάδο και δη την κτηνοτροφία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr ήδη η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη όσον αφορά τις ζωοτροφές. Μιλώντας με τον Αχιλλέα Μανούρα, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον κλάδο της βιοτεχνίας ζωοτροφών, οι απώλειες είναι τεράστιες καταρχάς στις αποθηκευμένες ζωοτροφές.

Ο τραγικός απολογισμός όμως δεν σταματά εδώ. Τα καλαμπόκια έχουν καταστραφεί πλήρως στο χωράφι. Τα βαμβάκια επίσης όπως και τα αποθηκευμένα τριφύλλια αλλά και τα τριφύλλια που θα μαζευόταν το προσεχές διάστημα στα χωράφια.

Και μπορεί οι εισαγωγές να καλύψουν την έλλειψη που θα προκύψει, όμως πρακτικά αυτό σημαίνει και δραματική αύξηση των τιμών που μπορεί να αγγίξει ακόμη και το 40%!

Ζητούμενο πλέον είναι να υπάρξει και η αντίδραση της πολιτείας άμεσα και αποτελεσματικά με επιχορηγήσεις αν θέλουμε να βλέπουμε ένα αύριο στον κτηνοτροφικό κλάδο και όχι το ανεπανόρθωτο μιας καταστροφής.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή