Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μετά τον εφιάλτη της καταστροφής έρχεται ο εφιάλτης της θέρμανσης

Οι τιμές σε ξύλα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο θέρμανσης στην περιοχή των Τρικάλων

Ένα μήνα σχεδόν με αλλεπάλληλες καταστροφές στην περιοχή της Θεσσαλίας και ειδικά στον νομό Τρικάλων, το Φθινόπωρο ξεκινά με τους Τρικαλινούς σε οικονομική ανασφάλεια αλλά και στεγαστική, μιας και πολλοί έχουν χάσει τα σπίτια τους.

Μέσα σε όλα, ξεκινά και ο εφιάλτης της θέρμανσης, με το πετρέλαιο ήδη να καταγράφει δυσθεώρητες  τιμές. Χωρίς, δε την αρωγή από την επιδότηση, οι καταναλωτές αναμένεται θα έρθουν αντιμέτωποι με τιμές-ρέκορ του πετρελαίου θέρμανσης. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τιμές που θα ξεκινούν από 1,68 ευρώ το λίτρο ενώ αντίστοιχα πέρυσι ξεκίνησαν στο 1,40 με 1,42 ευρώ ενώ έφτασε μέχρι το 1,20 ευρώ μετά από την επιδότηση που δόθηκε από τα διυλιστήρια. Υπενθυμίζεται δε ότι η διάθεση πετρελαίου ξεκινά από 15 Οκτώβρη.

Αναφορικά με το φυσικό αέριο, οι τιμές του κατέγραψαν άνοδο που ξεπερνά το 20%.

Τα καυσόξυλα από την άλλη τα οποία σε μεγάλο βαθμό επιλέγονται στην περιοχή του νομού Τρικάλων και ειδικά στα χωριά, φαίνεται να κρατούν τις τιμές τους στα περσινά επίπεδα. Τιμές βέβαια που πήραν γενναία αύξηση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Το Trikalanews.gr μίλησε με τον ιδιοκτήτη μάντρας καυσόξυλων Γιώργο Βλιώρα ο οποίος αναφέρθηκε και στις καταστροφές που έχει υποστεί η περιοχή επηράζοντας σημαντικά και τον κλάδο.

Αναφορικά με τις τιμές, όπως ανέφερε στο Trikalanews.gr θα κυμανθούν στο 160 ευρώ ανά τόνο. Την ίδια ώρα υπάρχουν συνάδελφοί του που έχουν υποστεί καταστροφές από πλημμυρικά φαινόμενα, όπως και καταναλωτές που έχουν φύγει από πληττόμενα χωριά σε αναζήτηση στέγης στην πόλη, που σημαίνει ότι φέτος δεν θα μπορούν να επιλέξουν για τη θέρμανσή τους τα ξύλα.

Γενικότερα, το πρόβλημα της θέρμανσης παραμένει έντονο και ειδικά σε μια περιοχή που έχει υποστεί καθολικές καταστροφές θα έπρεπε να υπάρχει ήδη μέριμνα για την ενίσχυση των καταναλωτών σε αυτή την κατεύθυνση.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή