Μετά τον εμπαιγμό Θεοχάρη, προσφεύγουν στο ΣτΕ οι αρχαιολόγοι για το επάγγελμα του ξεναγού

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγουν οι απόφοιτοι ανθρωπιστικών σπουδών, αφού δεν τήρησε τις δεσμεύσεις που τους έδωσε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, μετά την τελευταία τους συνάντηση.

Στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα, δεν συμπεριελήφθη το αίτημά τους για επαναλειτουργία των ταχύρρυθμων τμημάτων για να μπορούν να εργαστούν στην ελεύθερη αγορά ως ξεναγοί, άνθρωποι με ειδικότητες όπως των αρχαιολόγων.

Να σημειωθεί ότι οι αρχαιολόγοι, οι οποίοι βρίσκονται στις ανασκαφές των αρχαιολογικών χώρων και αναδεικνύουν φέρνοντας στο φως, όλα αυτά τα ευρήματα  που παρουσιάζουν οι ξεναγοί, είναι εκείνοι που διδάσκουν στις σχολές ξεναγών, αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να εργαστούν πάνω στο επάγγελμα αυτό.

Το δικαίωμα αυτό το έχουν κυρίως απόφοιτοι λυκείου, που έχουν παρακολουθήσει μαθήματα ξεναγών.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν διεκδικούν κάποια θέση στο δημόσιο, αλλά να μπορούν να εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες στην τουριστική αγορά.

Μετά τον εμπαιγμό από τον υπουργό τουρισμού, ότι θα επαναλειτουργούσαν άμεσα οι ταχύρρυθμες σχολές ξεναγών στις  οποίες θα μπορούσαν να λάβουν μέρος και οι απόφοιτοι των ανθρωπιστικών σπουδών, αποφάσισαν να διεκδικήσουν το δίκαιο αίτημά τους προσφεύγοντας στο ΣτΕ.

Ήδη έχουν συλλέξει τις απαιτούμενες υπογραφές και ανέθεσαν σε δικηγόρο να προσφύγει στις ανώτατες δικαστικές αρχές της χώρας, προκειμένου να λάβει τέλος ένα δίκαιο αίτημά τους, που βαλτώνει εδώ και χρόνια, γιατί όπως υποστηρίζουν, βρίσκει προσχώματα σε συντεχνιακά συμφέροντα που στηρίζονται με πολιτικά μέσα.©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή