Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μετά από 11 χρόνια…

Επιστροφή του Χρίστου Λιάπη στην Κω.
 
ΚΩΣ, Ιούνιος 2007 – ΚΩΣ, Μάιος 2018….στο νησί του Πατέρα της Ιατρικής, τότε για το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Ελλήνων Γιατρών του Εξωτερικού -τώρα για το 26ο Πανελλήνιο Ψυχιατρικό Συνέδριο.

Τότε, ως Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με πρόσφατες τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και στο Πανεπιστήμιο του Michigan των Ηνωμένων Πολιτειών.
Καταθέτοντας, παράλληλα, τη μικρή εμπειρία μου από τη συνεργασία μου με τους ομογενείς συναδέλφους στο Ann Arbor και το σύντομο πέρασμά μου από το εκεί Veteran Affairs Hospital, το Νοσοκομείο των Βετεράνων του Αμερικανικού Στρατού. Υποψήφιος, ακόμη, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Στα 11 χρόνια που μεσολάβησαν, οι Έλληνες γιατροί του εξωτερικού γίνανε ακόμη περισσότεροι (….για άλλους λόγους από αυτούς που προσδοκούσαμε στο 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο, το οποίο παρέμεινε απλώς ιδρυτικό, καθότι μετά ήρθε η θεσμική αδράνεια, οι προσωπικές μικρο-σκοπιμότητες και η κρίση και δεν επαναλήφθηκε….) ανάμεσά τους -εκ νέου- και εγώ, για ένα εξάμηνο το 2013, στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Tufts της Βοστώνης….εγώ επέστρεψα, άλλοι συνάδελφοι φύγανε οριστικά και φεύγουν καθημερινά στο εξωτερικό, με την πατρίδα μας να αιμορραγεί από τη «φυγή εγκεφάλων» και από τα τόσα άλλα προβλήματα, όπως το προσφυγικό το οποίο προσέγγισα στην εισήγησή μου στο 26ο Πανελλήνιο Ψυχιατρικό Συνέδριο.
 
Ψυχίατρος -πλέον- και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά στην Ελλάδα του 2018, τόσο, μα τόσο διαφορετική από εκείνη του 2007….

Χρίστος Λιάπης 
Ψυχίατρος- Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή