Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μετά από 25 χρόνια ο Επιτάφιος του Αγίου Νεκταρίου στην κεντρική πλατεία

Με μωβ και άσπρα τριαντάφυλλα, μωβ και άσπρες νεραγκούλες και κρινάκια και γιρλάντες από άσπρες ορχιδέες, στολίστηκε φέτος ο Επιτάφιος του προσκυνηματικού Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου στα Τρίκαλα.

Ο Επιτάφιος ήρθε στολισμένος – από ανθοπωλείο – στην εκκλησία, την Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ, μετά την ακολουθία των 12 Ευαγγελίων και μετά από 25 και πλέον χρόνια, δεν στολίστηκε από τις γυναίκες και νεαρά κορίτσια της Ενορίας, που συνήθως τον στόλιζαν με κόκκινα και άσπρα γαρύφαλλα, έτσι, έλειψε ένα πατροπαράδοτο τελετουργικό. 

Επίσης, φέτος, μετά από 25 τουλάχιστον χρόνια, η περιφορά του Επιταφίου, δεν έγινε γύρω από τους δρόμους της περιοχής Μπάρας και Αλώνια Μπάρας, αλλά ακολούθησε την μεγάλη διαδρομή από τον Ναό στην κεντρική πλατεία.

 Έτσι, φέτος και ο Επιτάφιος του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου, συναντήθηκε με τους υπόλοιπους Επιταφίους της πόλης των Τρικάλων, στην κεντρική πλατεία.

«Οι νέοι της Ενορίας, θέλουν να πηγαίνουν στην πλατεία» δήλωσε στο trikalanews.gr ο Πρωτοσύγκελος Αλέξιος, την Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ  – εντός του Ιερού Ναού μετά την ακολουθία των 12 Ευαγγελίων – όταν ρωτήθηκε πώς αποφασίστηκε φέτος, η περιφορά του Επιταφίου να ακολουθήσει την μεγάλη αυτή πορεία που για πολλούς ηλικιωμένους της περιοχής είναι ομολογουμένως, απαγορευτική.

Πάντως, χθες το βράδυ, πλήθος κόσμου από την πολύ μεγάλη Ενορία της Μπάρας και Αλώνια Μπάρας, νέοι και ηλικιωμένοι ακόμα και με μπαστούνια ακολούθησαν με κατάνυξη –  κρατώντας αναμμένες τις πένθιμες σκουρόχρωμες λαμπάδες  τους μέχρι την κεντρική πλατεία των Τρικάλων – την περιφορά του Επιταφίου  και ακολούθως, επέστρεψαν πίσω στο Ναό.
 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή