Μετά τις αντιδράσεις …Μισυρλή

Ανακοίνωση της e-trikala για το πρόγραμμα στέγασης Προσφύγων 
Μετά τα όσα έφερε στην δημοσιότητα μέσα από το Δημνοτικό Συμβούλιο, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αχιλλέας Μισυρλής, η e-trikala «μπήκε στο τρυπάκι» και έδωσε «δελτίο τύπου»…
Σε αυτό, αναφέρονται τα εξής: 
Ξεκίνησε στα Τρίκαλα το Πρόγραμμα στέγασης αιτούντων άσυλο σε διαμερίσματα. Οι πρώτες οικογένειες αιτούντων άσυλο εγκαταστάθηκαν σε διαμερίσματα στα Τρίκαλα, την Τρίτη, 29 Αυγούστου, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση – ESTIA. Συνολικά 27 άτομα μεταφέρθηκαν από τον προσωρινό χώρο διαμονής τους στα Τρίκαλα σε 8 διαμερίσματα μέσα στην πόλη των Τρικάλων.
Μέσα σε λίγες ώρες, με τη συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων, της e-Trikala A.E., και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η εγκατάσταση είχε ολοκληρωθεί. Από την επομένη, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Συνοδοί και στελέχη υπεύθυνα για την εξυπηρέτηση των πρώτων τους αναγκών, επισκέπτονται τις κατοικίες, υποστηρίζοντας τους νέους ενοίκους και βοηθώντας τους να προσαρμοστούν στην νέα τους καθημερινότητα.

Χαρακτηριστικό της ομαλής διαδικασίας που ακολουθείται είναι πως ήδη 12 παιδιά μεταφέρθηκαν για προγραμματισμένο εμβολιασμό την Πέμπτη, 30 Αυγούστου. Η ικανοποίηση των ανθρώπων που διαβιούν πλέον σε αξιοπρεπείς συνθήκες αντικατοπτρίζεται στο ότι οι οικογένειες υποδέχονται τα στελέχη της e-Trikala A.E. με εδέσματα και τσάι. Ένα επιπλέον ευχάριστο γεγονός είναι η θετική ανταπόκριση της γειτονιάς. Σε πολλά από τα σπίτια, οι γείτονες έχουν ήδη προσεγγίσει τόσο την ομάδα υποδοχής της e-Τrikala Α.Ε. όσο και τους ίδιους τους φιλοξενούμενους, δηλώνοντας τη διάθεσή τους να βοηθήσουν, ενώ υπήρξαν περιπτώσεις, που οι γείτονες φρόντισαν για την ξενάγηση των φιλοξενούμενων στη γειτονιά.

«Η προσπάθεια ξεκίνησε, οι δύσκολες πρώτες ημέρες, αποζημιώνονται από την φιλόξενη υποδοχή που μας προσφέρεται από τους ενοίκους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Tρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.
Το ESTIA – Πρόγραμμα στήριξης έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση, υλοποιείται από την e-Trikala A.E. με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή