Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μετακίνηση των Τρικαλινών «γαλάζιων» στην Λάρισα

Για την γειτονική Λάρισα οδεύουν σήμερα οι Τρικαλινοί «γαλάζιοι» προκειμένου να συμμετάσχουν στις εργασίες του 6ου προσυνεδρίου της Ν.Δ.  παρουσία του Προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το 5ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας  έχει θέμα για τους Αγρότες και την Ανάπτυξη στην Περιφέρεια και θα συζητηθούν τρόποι επανεκκίνησης του πρωτογενούς τομέα, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικός, να δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας και τελικά να συμβάλλει στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

Επιπλέον, θα συζητηθεί, η ολοκλήρωση των απαραίτητων υποδομών που θα συνδέσουν όλες τις περιοχές και θα συμβάλλουν στην προσέλκυση επενδύσεων, την ενίσχυση της οικονομική δραστηριότητας και την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.

Συζήτηση θα γίνει και για την Τοπική Αυτοδιοικηση με ζητούμενο θεσμικο πλαισίο που θα της δίνει ισχλυ λωστε να επιλύει προβλήματα διεκδικώντας ό,τι χρειάζεται από την κεντρική κυβέρνηση αλλά χωρίς να περιμένει τα πάντα από αυτήν.

Το Προσυνέδριο θα εξελιχθεί σε 3 ενότητες με τους παρακάτω τίτλους:

●  Αγροτική Ανάπτυξη: Από την στασιμότητα σε ένα δυναμικό και εξαγωγικό μοντέλο

●  Καινοτόμες  Περιφέρειες και Δήμοι: Ανάδειξη των τοπικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων

● Συνδέοντας την Ελλάδα: Έργα που θα ενισχύσουν την παραγωγικότητα και το βιοτικό επίπεδο στην περιφέρεια

Στην  πρώτη ενότητα  θα μιλήσουν οι Θανάσης Βακάλης Πρόεδρος του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα, Γιώργος Ζέικος Πρόεδρος του συνεταιρισμού Αγιάς «Κίσσαβος», Απόστολος Καραλιάκος νέος αγρότης, από το 2014, Δημήτρης Μελάς πρώην υπηρεσιακός Υπουργός και πρώην Γ. Γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανδρέας Τσαγκάρης, Τυροκόμος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Family Farm».

Στην 2η ενότητα οι ομιλητές είναι οι Γιώργος Γαλανός Λέκτορας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο Τμήμα  Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και διδάσκων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση», Πέτρος Ευγενικός Πολιτικός Μηχανικός και στέλεχος υπηρεσιών διαχείρισης συγχρηματοδοτούμενων έργων από την Ε.Ε., Βαγγέλης Κυριαζόπουλος Διδάκτωρ Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Μέλος του Δ.Σ. Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Πάσχος Μανδραβέλης Δημοσιογράφος.

Στην 3η  ενότητα, θα μιλήσουν οι: Θανάσης Ζηλιασκόπουλος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διδάκτωρ Συστημάτων Μεταφορών,  Νιόβη Παυλίδου Καθηγήτρια στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επιστημονικό αντικείμενο τα «Δίκτυα Τηλεπικοινωνιών» και Νίκος Σταθόπουλος Συγκοινωνιολόγος και στέλεχος του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας πρώην Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το χρονικό διάστημα 2012 – 2015.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή