Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μετεκλογικά … ΣΟΚ…!

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.

Είναι σ’ όλους γνωστό, πως εδώ και 13 χρόνια η αγορά και η κοινωνία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Ελεύθεροι επαγγελματίες, που αγωνίζονταν σκληρά όλη αυτή την περίοδο, είδαν τις επιχειρήσεις τους να βάζουν λουκέτα ή να πέφτει κάθετα ο τζίρος και να μπλέκονται στα δίκτυα των ληξιπρόθεσμων οφειλών χωρίς σωτηρία.

Δυστυχώς, η … δολοφονία συντελείται καθημερινά και όπως φαίνεται, επισφραγίζεται με το νομοσχέδιο της οριζόντιας φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, που τους αντιμετωπίζει όλους, ως «ενόχους».

Αφού ο Μητσοτάκης τους έκλεψε την ψήφο και έγινε πάλι Πρωθυπουργός, τώρα τους παίρνει και ό,τι απέμεινε στην τσέπη τους.

Έχει ανάγκη η κυβέρνηση από ζεστό χρήμα, για να αντιμετωπίσει, όσους διόρισε στο Δημόσιο και για να γεμίσει τα άδεια ταμεία.

Απέτυχε παταγωδώς, στο να αντιμετωπίσει με ελεγκτικούς μηχανισμούς, την φοροδιαφυγή κι έτσι βάζει οριζόντιους φόρους.

Από τις φοροελαφρύνσεις, που έλεγε προεκλογικά ο Μητσοτάκης, πέσαμε στον κυκλώνα της φοροκαταιγίδας, με απρόβλεπτες συνέπειες στην οικονομία, στην κοινωνία και στους επαγγελματίες.

Τύφλα να έχει ο Κατρούγκαλος, που κατέστρεψε τους συνταξιούχους και τους εργαζομένους.

Τα μέτρα αυτά ο Μητσοτάκης τα είχε δουλέψει προεκλογικά και για να μην έχει αρνητικό αποτύπωμα, τα έφερε στο προσκήνιο μετεκλογικά.

«Πληρώστε και Σώστε» τα κομματόσκυλα της Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη, που άλλαξε τις αξίες, τις δομές και την λειτουργία, της πάλαι ποτέ δημοκρατικής παράταξης του Κων/νου Καραμανλή.

Η φοροεπίθεση του Πρωθυπουργού, σ΄όλους τους επαγγελματίες, συναντά την οργή, την άρνηση και την καθολική αντίδραση όχι μόνο των εργαζομένων στο χώρο αυτό αλλά και σύσσωμης της Αντιπολίτευσης.

Ταυτόχρονα καταστρέφει την αγάπη των πολιτών για το επάγγελμα, για το κράτος και για την πατρίδα.

Ο Ερρίκος Ιψεν (1828-1906) Νορβηγός συγγραφέας και λογοτέχνης έλεγε «Η μεγάλη αμαρτία, η ασυγχώρετη, είναι όταν σκοτώνεις μέσα σ’ έναν άνθρωπο την αγάπη».

Αυτό βέβαια για την Οικογενειοκρατία, την Ολιγαρχία, την Διαφθορά και την Διαπλοκή δεν σημαίνει τίποτε.

Γι’ αυτούς δεν υπάρχει Αγάπη για κανένα και για τίποτε. Η ανθρωπιά πέθανε μέσα τους, όταν αγάπησαν το χρήμα.

Έχουμε λοιπόν, Δημοκρατία της «Μπανανίας…».

Ο Απόστολος Παύλος στην προς Κορινθίους επιστολή λέγει «Αν μιλάω τις γλώσσες των ανθρώπων και των αγγέλων, αλλά δεν έχω αγάπη, έγινα ένα κομμάτι μπρούντζος, που βγάζει ήχους ή ένα κύμβαλο που ξεκουφαίνει».

Έτσι στην πατρίδα μας οι απαράδεκτοι φόροι και η κακή αγορά κινούνται με βάση τα συμφέροντα των καρτέλ κι γι’ αυτό δεν υπάρχει σωστός ανταγωνισμός και οι τιμές παίρνουν καθημερινά την … ανηφόρα.

Με αναποτελεσματικά και αποσπασματικά μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν λύνεται κανένα πρόβλημα και επαγγελματίες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι απαξιώνονται και καταστρέφονται.

Το μαύρο χρήμα «ζει και βασιλεύει» και τα Σούπερ Μάρκετ έγιναν… εφιάλτης για τους πολίτες.

Εννέα στα δέκα νοικοκυριά κόβουν βασικά είδη διατροφής . έξι στις δέκα επιχειρήσεις θα πουλήσουν τα προϊόντα τους ακριβότερα και ένα στα τρία νοικοκυριά είναι καταχρεωμένο, «Ελλάς το μεγαλείο σου που τελειωμό δεν έχει».

Πολλά απ’ όσα πραγματοποιεί σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχαν προγραμματισθεί προεκλογικά και μπήκαν στα συρτάρια, για να μην εισπράξει την οργή του Λαού, όπως έγινε με την δεύτερη κάλπη των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το 13+3 του Πρωθυπουργού έγινε 8+8 σε περιφέρειες και σε Δήμους.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα σχέδια, για τα φωτοβολταϊκά και Αιολικά Πάρκα, που έχουν καταντήσει καρκίνωμα, για την χώρα μας και για τα Τρίκαλα.

Το κράτος, αντί να οριοθετήσει περιοχές για Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειες (Α.Π.Ε) άφησε τους μεγαλοκαρχαρίες της ενέργειας να στήνουν εγκαταστάσεις στο Δήμο Πύλης και στους Δήμους Μετεώρων, Παραληθαίων και Παλαιόπυργου, χωρίς την βούληση των Δημοτών.

Έτσι βλάπτει το περιβάλλον, την γεωργία, την κτηνοτροφία και γενικά την πανίδα με την χλωρίδα.

Το «Φαραωνικό πάρκο, που θέλει να στήσει η εταιρεία Κοπελούζου, από το Γερακάρι μέχρι το Ελληνόκαστρο και τον Παλαιόπυργο είναι έγκλημα για τις τοπικές κοινωνίες, όπως επίσης και τα φωτοβολταϊκά στις κορυφές των βουνών του Δήμου Πύλης.

Προεκλογικά είχαν απορριφθεί, για λόγους ψηφοθηρικούς και τώρα μετεκλογικά υλοποιούνται.

Έκρυψαν την αλήθεια και στέρησαν την ελευθερία από τις τοπικές κοινωνίες να ορίσουν το μέλλον τους, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Κανένας δεν γνωρίζει ποιοι και πόσοι κρύβονται πίσω απ’ αυτές τις αντιλαϊκές κινήσεις.

Ο Ερρίκος Ίψεν, έλεγε πως «το πνεύμα της αλήθειας και το πνεύμα της Ελευθερίας είναι οι στυλοβάτες της κοινωνίας.

Το κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο όλα αυτά τα αγνοεί και πατάει επι πτωμάτων, για να στηρίξει τα συμφέρονται των Ολιγαρχών της Ενέργειας και της Επισιτιστικής Αλυσίδας.

Πάντως, μετά τις εκλογές έσκασε η … βόμβα των Ράμου και Μενουδάκου για τις υποκλοπές, στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Η αποχώρηση του πρέσβη της Ουκρανίας… νύχτα έφυγε, χωρίς καμία ενημέρωση. Η έλλειψη δασκάλων Ελλήνων στην Ίμβρο αποσιωπήθηκε, εξ αιτίας της Άγκυρας.

Ξέσπασε εμφύλιος στελεχών της Ν.Δ. του Μητσοτάκη, στον φιλοκυβερνητικό ΣΚΑΙ και έγινε η φοροκαταιγίδα στους επαγγελματίες για να σωθεί ο Μητσοτάκης.

Αυτά είναι τα Μετεκλογικά… ΣΟΚ… που σπέρνει ο Πρωθυπουργός στην κοινωνία. Άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα κάνει μετεκλογικά.

Όμως κομπάζει, όπως προχθές στην Βουλή, ότι βγήκε με 40,5% στις εκλογές και φυσικά «απαιτεί» σεβασμό και … ησυχία και προβάλλει και την … δίκαιη πολιτική συνείδηση, αφού μεταβλήθηκε από Πρωθυπουργός… όλων των Ελλήνων σε «παντοκράτορα» της δυστυχισμένης πλέον πατρίδας μας.

Επειδή αντιλαμβανόμαστε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ασχολείται με τους αρχαίους φιλοσόφους θα του υπενθυμίσουμε τι λέγει ο Στωϊκός φιλόσοφος Επίκτητος (50-138μ.Χ), γόνος σκλάβων:

Έλεγε λοιπόν, «Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις και τότε θα ακούς καλά λόγια για σένα». Διαφορετικά θα σε πετροβολούν όλοι.

Ο Ανθρωπισμός και η Αγάπη δεν υπάρχει σ’ αυτούς που μας κυβερνούν, εδώ και δεκαετίες.

Κρίμα, να κυβερνάς ανθρώπους και να μην είσαι αυτό που έλεγε ο Διογένης ο Σινωπευς (399-323 π.Χ, ο κυνικός φιλόσοφος «Άνθρωπον Ζητώ».
Πάντως, όπως πολιτεύεται η κυβέρηση Μητσοτάκη, ΜΑΥΡΟ θα ναι και το 2024 με χιλιάδες πλειστηριασμούς, με φτώχεια και με ακρίβεια.

Ας πρόσεχαν όσοι τον ψήφισαν.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή