Μετεκλογικός «πυρετός» στα Τρίκαλα – Εσωκομματικές αναταράξεις έφεραν αποτελέσματα και ανασχηματισμός

Από το «ζητείται πρόεδρος» μέχρι την απογοήτευση των Τρικαλινών «γαλάζιων» από την αλλαγή σκυτάλης στα υπουργεία

Σε εσωκομματικές αναταράξεις οδήγησαν οι άλλοτε «ανώδυνες» Ευρωεκλογές μιας και τελικά και πολιτικό στίγμα δίνουν και δημοσκοπικά σχεδόν αξιοποιούνται από τα κόμματα.

Έτσι, μετά τα αποτελέσματα και αν και όλοι δήλωσαν «κερδισμένοι» το σύνολο σχεδόν των κομμάτων – ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κυρίως – όλο και κάτι πολύτιμο έχασαν…

Σε τοπικό επίπεδο λοιπόν, στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται να συντελούνται οι πιο ραγδαίες αλλαγές που δεν ρίχνουν βέβαια κανέναν από τα σύννεφα αφού «φαινόταν το πράγμα» που θα οδηγηθεί. Μιλάμε για την αλλαγή ηγεσίας με τα τοπικά στελέχη να παίρνουν ήδη θέση στα διάφορα «στρατόπεδα» και το άγχος μιας διάσπασης να είναι διάχυτο.

Οι πιο «προσγειωμένοι» βλέπουν ότι το νέο πρόσωπο πρέπει να είναι «κοινής αποδοχής». Και όταν λέμε κοινής αποδοχής, εννοούμε προφανώς και ένα πρόσωπο που θα κινήσει τις διαδικασίες για έναν ενιαίο κεντροαριστερό χώρο.

Σε αναμονή ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μιας και εκεί δεν φαίνεται για την ώρα να κινητοποιείται αντίστοιχη κατάσταση όσον αφορά τον πρόεδρο τουλάχιστον. Οι συζητήσεις βέβαια του τύπου «πού βρισκόμαστε και που θα πάμε» έχουν αρχίσει ήδη στα πηγαδάκια.

Στη ΝΔ βέβαια, η σκιά του ανασχηματισμού έρχεται βαριά αφού η αποχώρηση του Κώστα Σκρέκα, όσο πρόσκαιρη και αν θεωρείται έφερε σε αμήχανη θέση το τοπικό κομματικό στερέωμα. Από τη μία, ο πρώην Υπουργός είχε βάλει στον χάρτη χρηματοδοτήσεων την περιοχή των Τρικάλων, από την άλλη η νέα είσοδος της Κατερίνας Παπακώστα, και μάλιστα υπό το βάρος των όσων αφορούν την Επιτροπή των Τεμπών, δεν αφήνει περιθώρια «πανηγυρισμών».

Και αυτό είναι η μία όψη, αφού ήδη έχουν αρχίσει να στήνονται οι εσωκομματικοί «πόλοι» επιρροής με τα νέα πρόσωπα στην κούρσα του ψηφοδελτίου – όποτε και όταν συγκροτηθεί – να αποκτούν και αυτά ρόλο.

Όλα αυτά μόλις λίγες μέρες μετά τις εκλογές.

 Ένα είναι το σίγουρο για τον Νομό Τρικάλων και όχι μόνο: Θα ζήσουμε την πιο μακρά προεκλογική περίοδο των τελευταίων δεκαετιών…

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Τραγωδία στην Πάτρα: Έχασε τη ζωή της έγκυος 38χρονη και το αγέννητο μωρό της

Τραγωδία στην Πάτρα: Έχασε τη ζωή της έγκυος 38χρονη και το αγέννητο μωρό της

Μία οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Πάτρα, όταν μια 38χρονη γυναίκα που ήταν έγκυος στον όγδοο μήνα υπέστη τρεις ανακοπές καρδιάς …
Πρόστιμα έως 500 ευρώ από την εφορία για εκπρόθεσμες δηλώσεις

Πρόστιμα έως 500 ευρώ από την εφορία για εκπρόθεσμες δηλώσεις

Οι φορολογούμενοι που δεν θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους εγκαίρως απειλούνται με βαριά πρόστιμα και προσαυξήσεις …
Καταστροφές στο κοιμητήριο του Γριζάνου από την κακοκαιρία

Καταστροφές στο κοιμητήριο του Γριζάνου από την κακοκαιρία

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή σήμερα, προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κοιμητήριο του Γριζάνου …