Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μετέωρα: Ενέργειες για τον έλεγχο και την αποκατάσταση ζημιών

Ήδη από εχθές το βράδυ μετά τον νέο σεισμό ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Θεόδωρος Αλέκος ενημερώθηκε από τους Προέδρους των Κοινοτήτων που βρίσκονται πιο κοντά στο επίκεντρο για την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου με παρόντες τον Αντιδήμαρχο κ. Φωλίνα Νικόλαο υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, μηχανικούς του Δήμου και τους Αντιδημάρχους.

Αυτή τη στιγμή ο Δήμαρχος μαζί με τον κ. Φωλίνα συνοδευόμενοι από μηχανικούς του Δήμου οδεύουν προς τις Δ.Ε. Τυμφαίων και Χασίων που βρέθηκαν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού για να πραγματοποιηθούν οι πρώτες αυτοψίες και καταγραφές των προβλημάτων σε συνεννόηση με κλιμάκια του ΤΕΕ και της Πολιτικής Προστασίας Ν. Τρικάλων.

Ο Δήμαρχος έχει προχωρήσει στη σύσταση εθελοντών ιδιωτών μηχανικών ώστε να βοηθήσουν στην καταγραφή τυχόν ζημιών στην πόλη της Καλαμπάκας και σε κοντινές Κοινότητες.

Αποφασίστηκε να συνταχθεί έγγραφο ώστε η περιοχή να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τον Δήμο έτσι ώστε να εκτιμηθεί εκ νέου η όλη κατάσταση.

Οι Δημότες μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 2432350200 – 201 ώστε να δηλωθούν τυχόν ζημιές στις οικίες τους.

Επίσης σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. για να αντιμετωπιστούν προβλήματα που έχουν προκύψει στα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου τηλ. επικοινωνίας 2432350260 – 261.

Τέλος όλες οι δομές του Δήμου είναι σε εγρήγορση και ετοιμότητα κοντά στον Δημότη και θα πρέπει όλοι μας το επόμενο χρονικό διάστημα να είμαστε προσεχτικοί και ψύχραιμοι.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή