Μέτρα σοκ στο τραπέζι για την Θεσσαλονίκη – Σκηνές έξω από τα νοσοκομεία

12 Nov 2020 Ελλαδα

Πολύ δύσκολη η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη.

Σκηνές έξω από τα νοσοκομεία, ακόμη και το Βελλίδειο θα χρησιμοποιηθεί για νοσηλεία. «Είμαστε σε πόλεμο», λέει ο δήμαρχος.

Δραματική είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, με τα κρούσματα κορονοϊού και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ να αυξάνονται ραγδαία και τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πως η πόλη δεν απέχει πολύ από το να θυμίσει το Μπέργκαμο της Ιταλίας, κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας την Άνοιξη. Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, η Θεσσαλονίκη είχε 777 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Παρά το γεγονός ότι τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού, με lockdown, έχουν τεθεί σε ισχύ στη Θεσσαλονίκη νωρίτερα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, δυστυχώς δεν φαίνεται να έχουν αποδώσει ακόμα καρπούς.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, περιέγραψε με έντονο τρόπο το πώς είναι πιθανό να εξελιχθεί η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη: “Οι εικόνες δεν απέχουν πολύ από εκείνες στα νοσοκομεία στην Ιταλία”, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

“Η κατάσταση είναι κρισιμότατη. Κάνω έκκληση στους συμπολίτες μου στη Θεσσαλονίκη να μη μετακινούνται παρά μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο. Να μη βγαίνουν από το σπίτι τους παρά μόνο αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος. Κάνω επίσης έκκληση στους συναδέλφους γιατρούς που μπορούν να βοηθήσουν, να έρθουν στη Θεσσαλονίκη, γιατί υπάρχει ανάγκη για γιατρούς στα νοσοκομεία μας. Οι άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή εξαντλούνται και πρέπει όλοι να τους βοηθήσουμε. Ζητάμε γιατρούς από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας. Οι Θεσσαλονικείς γιατροί ανταποκρίνονται επαρκώς και διαρκώς, αλλά δεν ξέρουμε πού θα φτάσουμε” είπε ο ίδιος.

THETOC

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Σκάνδαλο επιδομάτων στην Καρδίτσα: Ζημιωμένο το δημόσιο κατά 3.6 εκατομμύρια ευρώ

Σκάνδαλο επιδομάτων στην Καρδίτσα: Ζημιωμένο το δημόσιο κατά 3.6 εκατομμύρια ευρώ

Συλλήψεις υπαλλήλων για παράνομη διανομή επιδομάτων σε πάνω από 2.000 άτομα χωρίς δικαιολογητικά …
ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ πρώην ΚΙΤΡΟΥΣ ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ

ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ πρώην ΚΙΤΡΟΥΣ ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ

Το Σάββατο 13 Ιουλίου τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Κίτρους …
«Συνέχεια Φεύγεις» Μια δυναμική μπαλάντα της Ιωάννας Καβρουλάκη που αγγίζει τις καρδιές μας

«Συνέχεια Φεύγεις» Μια δυναμική μπαλάντα της Ιωάννας Καβρουλάκη που αγγίζει τις καρδιές μας

Η Ιωάννα Καβρουλάκη παρουσιάζει το νέο της τραγούδι με τίτλο «Συνέχεια Φεύγεις», μια καθηλωτική μπαλάντα που εντυπωσιάζει από το πρώτο …