Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μετράμε αντίστροφα για το Νότιο τμήμα του Ε-65 και την πολυπόθητη σύνδεση με Αθήνα

Ένα 5% περίπου έμεινε για να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το έργο αρχές του 2024

Ο νομός Τρικάλων έρχεται πιο κοντά από ποτέ με την Αθήνα με την ολοκλήρωση του Ε-65 κάτι που αναμένεται να γίνει αρχές του 2024.

Από την τελευταία ενημέρωση μετά και την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών στις εργασίες που γίνονται, φαίνεται ότι οι ημερομηνίες όσον αφορά το Νότιο τμήμα του δρόμου θα τηρηθούν στο απόλυτο. Μάλιστα το έργο στο εν λόγω τμήμα έχει προχωρήσει κατά 94% περίπου. Ένα 5-6% και πλέον η πολυπόθητη σύνδεση με σύγχρονο και ασφαλή δρόμο με την Αθήνα, θα είναι γεγονός.

Στην παρούσα φάση, στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος (Ε65) έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία και λειτουργεί πλήρως το τμήμα από Α/Κ Ξυνιάδας μέχρι τον Α/Κ Τρικάλων συνολικού μήκους 77,5 χιλιομέτρων, καθώς και 14,2 χλμ. του νότιου τμήματος (Ημικομβος Ε65 στον Α.Θ.Ε. έως Α/Κ Καρπενησίου). Με την ολοκλήρωσή του θα συνδεθεί με το εν λειτουργία τμήμα Ξυνιάδα – Τρίκαλα, στον Ανισόπεδο Κόμβο Ξυνιάδας.

Σημειώνεται ότι το Βόρειο τμήμα του Ε65 (Α/Κ Τρικάλων – Α/Κ Εγνατίας, συμβολή 15 χλμ. δυτικά των Γρεβενών), του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2021 έχει συνολικό μήκος 70,5 χλμ. και προϋπολογισμό 442,1 εκατ. ευρώ.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή