Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Φωτογραφία του Τζόκοβιτς με φασίστα παραστρατιωτικό. ‘Βρώμικο’ παιχνίδι ΜΜΕ καταγγέλλει το περιβάλλον του

Χαμός έχει προκληθεί στην Βοσνία εξαιτίας του Νόβακ Τζόκοβιτς. Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, έχει προκαλέσει αντιδράσεις καθώς κατά την επίσκεψή του στην Βοσνία «συνελήφθη» από τον φωτογραφικό φακό να κάθεται δίπλα στον Μίλαν Γιόλοβιτς.

Ο Γιόλοβιτς ήταν διοικητής της παραστρατιωτικής οργάνωσης Drina Wolves (Οι Λύκοι του Ντρίνα) οι οποίοι κατηγορούνται πως συμμετείχαν στην γενοκτονία κατά των Βόσνιων στην Σρεμπρένιτσα.

Την δεκαετία του ’90 πάνω από 100.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον πόλεμο της Βοσνίας, με τον Γιόλοβιτς, που είχε το παρατσούκλι «θρύλος» στην Σερβία (του το κόλλησαν επειδή είχε σώσει τον Ράτκο Μλάντιτς).

Ο Γιόλοβιτς έχει καταδικαστεί από το 2017 για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και για απόπειρα γενοκτονίας…

Ο Τζόκοβιτς φωτογραφήθηκε μαζί του πέρυσι, αλλά η φωτογραφία διέρρευσε τώρα στο διαδίκτυο, από δημοσιογράφο του Sarajevo Times.

Από το περιβάλλον του Τζόκοβιτς κάνουν λόγο για «βρώμικο παιχνίδι των ΜΜΕ» αναφέροντας πως ο Νόλε συνάντησε την γυναίκα του Γιόλοβιτς, την Σνεζάνα Πάικιτς, πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης του στίβου στα 1.500 μέτρα (1990).

Ο Τζόκοβιτς βρέθηκε στις πυραμίδες της Βοσνίας για έναν γάμο ενός φίλου κι εκεί ήταν και η Πάικιτς με τον σύζυγό της, η οποία είχε μια συνομιλία μαζί του. Εκεί κάποιος τράβηξε την φωτογραφία, η οποία διέρρευσε στα σόσιαλ.

«Ο άντρας μου είναι ένας έντιμος άνθρωπος και δεν έχει ούτε μία κηλίδα στο βιογραφικό του. Το ότι κάποιοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το όνομά του με αρνητικό τρόπο, είναι απλά για να κάνουν μια κακή πολιτική καμπάνια.

Είναι τρελό το ότι εστιάζουν σε μια τέτοια ιστορία για μας και ειδικά για τον Νόβακ» απάντησε η Πάικιτς στην εφημερίδα Kurir.

«Ο Νόβαν συναναστρέφεται με διάφορους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Θα πρέπει να αρχίζουμε τώρα να ψάχνουμε τα βιογραφικά των άλλων για να τους μιλήσουμε; Δεν του αξίζει τέτοια αντιμετώπιση» πρόσθεσε για την επίμαχη φωτογραφία η οποία τραβήχτηκε στον γάμο ενός παγκόσμιου πρωταθλητή του τζούντο (Νεμάνια Μάιντοφ) και ήταν καλεσμένοι αρκετοί πολιτικοί ηγέτες.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή