Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μια χώρα σε δύο ταχύτητες…

Από το θέλω να πληρώσω στο δεν έχω να πληρώσω

Τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία είναι μια νέα πραγματικότητα που μας έφερε ο υπουργός Υγείας ως σωτήριο μέτρο για την αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων.

Ήδη, και στη Θεσσαλία, ξεκίνησαν οι πρώτες εγχειρήσεις να γίνονται και θα επεκταθούν και στο Νοσοκομείο Τρικάλων βάσει του μέχρι τώρα προγραμματισμού.

Ο προβληματισμός βέβαια περισσεύει και δεν περιττεύει.

Μιλώντας στο Trikalanews.gr, γιατροί του Νοσοκομείου Τρικάλων αλλά και υγειονομικό προσωπικό γενικότερα, αναφέρουν ότι οι πολίτες μην έχοντας πλέον τη δυνατότητα να πληρώσουν ιδιωτικές κλινικές και ιδιώτες γιατρούς σπεύδουν στα νοσοκομεία για οτιδήποτε απασχολεί την υγεία τους.

Από παιδιατρικά ακόμη περιστατικά – που οι γονείς πάντα θέτουν σε προτεραιότητα – μέχρι ηλικιωμένους, υποδέχονται οι γιατροί του Νοσοκομείου ασταμάτητα με την πλειοψηφία του κόσμου -πέρα από τις επείγουσες καταστάσεις- να το βρίσκει ως λύση για να εξεταστεί και να θεραπευτεί.

Ήδη λοιπόν η κοινωνία ζει σε δυο ταχύτητες με μεγάλη απόκλιση. Την απόκλιση αυτή έρχεται να ενισχύσει και το απογευματινό χειρουργείο καταργώντας στην ουσία τη δημόσια υγεία.

Μερικώς ή ολικώς λίγη σημασία έχει, αφού σε μια χώρα με δημόσιο σύστημα υγείας το ζητούμενο θα ήταν η ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό και υποδομές για τη φροντίδα των ανθρώπων και δη, αυτών που δεν μπορούν να πληρώσουν το κόστος της ιδιωτικής περίθαλψης.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή