Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μια ιστορία από τα παλιά η ανακατασκευή της γέφυρας Μαρούγκαινας

Οι γέφυρες της πόλης των Τρικάλων δεν ενώνουν μόνο τις δύο όχθες της πόλης αλλά και την ιστορία της και τις γενιές της.

Η απόφαση της ανοικοδόμησης της Μαρούγκαινας βασίστηκε στην έμπνευση να έρθει μια παλιά ιστορία και να δέσει στο σήμερα της πόλης.

Έμπνευση που προκάλεσαν συμπολίτες μας που βίωσαν το χθες και ζούνε μέχρι και σήμερα όλες τις αλλαγές που συντέλεσαν στα σύγχρονα Τρίκαλα.

Έτσι, όπως καταγράφει το Trikalanews.gr ένας από τους πιο γνωστούς γιατρούς της πόλης των Τρικάλων, το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ένα Τρικαλινό αρχιτεκτονικό γραφείο ανέλαβαν  πρωτοβουλία να δημιουργήσουν εκ νέου την παλιά γέφυρα της Μαρούγκαινας στην πόλη των Τρικάλων.

Ο μαιευτήρας Κυριάκος Τσαγκούλης, ανέλαβε πρωτοβουλία για να αναδείξει ένα ιστορικό γεφύρι στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων που καταστράφηκε στα χρόνια του πολέμου το οποίο ένωνε  τις δυο κεντρικές πλατείες στα Τρίκαλα. Μάλιστα μια εμπειρία παρ’ ολίγου πνιγμού κατά τη διάσχιση του πρόχειρου γεφυριού που είχε στηθεί για να ενώνει τις δύο όχθες, στάθηκε η αφορμή να γίνει όνειρο ζωής η ανοικοδόμηση της γέφυρας όπως ακριβώς ήταν πριν την καταστροφή της. Το όνειρο άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά με την παράδοση της αντίστοιχης μελέτης στον Δήμο Τρικκαίων στις αρχές του προηγούμενου έτους που σήμανε και την αρχή της υλοποίησης.

Έτσι, ένα μεγαλόπνοο σχέδιο όπως είναι οι παρεμβάσεις στις γέφυρες της πόλης, ενισχύεται ακόμη περισσότερο και με συναισθηματικό πρόσημο.

 

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή