Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μια μελισσοκομική χρονιά …καθόλου «μέλι» για τους παραγωγούς στα Τρίκαλα

Προβλήματα στην παραγωγή ενώ προσπαθούν να κάνουν άνοιγμα στις αγορές

Σημαντικά προβλήματα καταγράφει και ο μελισσοκομικός κλάδος του πρωτογενούς τομέα στον νομό Τρικάλων.

Όπως αναφέρουν παραγωγοί στο Trikalanews.gr, που εδώ και χρόνια προσπαθούν να εισάγουν νέα δεδομένα στον κλάδο τους και να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα στην κατεύθυνση αυτή, βλέπουν ότι οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν και επηρέασαν σημαντικά την αγροτική παραγωγή έρχονται να επηρεάσουν και τη μελισσοκομία.

Μια δύσκολη Άνοιξη εξάλλου, είναι δεδομένο ότι θα φέρει και δυσκολίες σε έναν κλάδο που είναι άμεσα συνδεδεμένος με το κλίμα που επικρατεί. Το χειρότερο είναι ότι το θέρος δεν ήρθε ευοίωνο γεγονός που σημαίνει χαμηλότερη παραγωγή. Να σημειωθεί ότι ο νομός Τρικάλων εξελίσσεται με τα χρόνια σε έναν από τους πιο δυναμικούς στη μελισσοκομία. Τον περασμένο μήνα, παραδόθηκαν από την Π.Ε. Τρικάλων 400 μελισσοκομικές ταυτότητες παραγωγών!

Το ενδιαφέρον για την ενασχόληση με αυτό τον κλάδο του πρωτογενούς τομέα είναι έντονο και διαρκώς αυξανόμενο. Όλοι λοιπόν παρακολουθούν με αγωνία τόσο την επιρροή των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα όσο και αυτών που θα επικρατήσουν το φετινό καλοκαίρι.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή