Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μια νέα Τρικαλινή γενιά απαλλαγμένη από το τσιγάρο

Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών της Γ΄ τάξης του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων για το κάπνισμα

Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου για το κάπνισμα παρουσιάστηκε την Τετάρτη 3/4/2024 στο αμφιθέατρο του σχολείου από την  κ. Παγδάτογλου Κική, Ιατρό Πνευμονολόγο-Εντατικολόγο του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.

Η πρωτοβουλία αυτή έγινε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του σχολείου από την Σύμβουλο σχολικής ζωής, κα Κουκουδά Σημέλα (ΠΕ 81).

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε για να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές για την πρόληψη του καπνίσματος ως παράγοντα διατήρησης της καλής τους υγείας.

Κατά την παρουσίαση η ιατρός ανέφερε ότι το κάπνισμα αποτελεί την πρώτη κύρια αιτία πρόωρης νοσηρότητας και θνησιμότητας, τις συνέπειες του καπνίσματος τόσο στους ενεργητικούς καπνιστές όσο και στους παθητικούς.

Επίσης επισημάνθηκε ότι όσοι ξεκινούν να καπνίζουν  σε νεαρή ηλικία είναι πιθανόν να γίνουν βαρείς καπνιστές και διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν πρόωρα.

Στο τέλος τονίστηκε ότι η ζωή είναι ωραία χωρίς κάπνισμα και εξάρτηση από τη νικοτίνη.

Διεύθυνσθη, εκπαιδευτικοί μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, ευχαριστούν θερμά την κ. Παγδάτογλου για την άριστη παρουσίαση, τον πολύτιμο χρόνο της που διέθεσε και την άμεση ανταπόκριση της στο κάλεσμα μας.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή