Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μία οφειλόμενη απάντηση στο άρθρο με τίτλο «Αιολικά περιβάλλον και fake news»

Δεν θα σχολιάσουμε το γεγονός του να ειρωνεύεστε ανθρώπους (… έχουν εντρυφήσει στα νιάτα τους στην σκέψη των Χότζα – Μάο – Στάλιντην ίδια στιγμή που παραδέχεστε ότι δεν τους γνωρίζετε και το να χαρακτηρίζετε τη μία άποψη -ενάντια στις ανεμογεννήτριες- ως «fake news» και να δέχεστε την αντίθετη από άρθρα και ανακοινώσεις κυρίαρχων ΜΜΕ και ΜΚΟ (υπέρ των ανεμογεννητριών), την ίδια στιγμή που δηλώνετε μη ειδικός.

Δεν θα προσπαθήσουμε να σας εξηγήσουμε τι σημαίνει η φράση «ΝΑΙ στην εγκατάσταση ΑΠΕ με κεντρικό σχεδιασμό» και πως αυτό έρχεται σε αντιδιαστολή με την μεγάλη καταστροφή που προκαλούν τα αιολικά.

Δεν θα σας υποδείξουμε κείμενα και συνδέσμους στο διαδίκτυο (και όχι διαδύκτιο) για να σας αποδείξουμε την ορθότητα των αναφερόμενων στην ανακοίνωσή μας σε αντιδιαστολή με τα «πληρωμένα» άρθρα (το έχουν κάνει ήδη άλλοι και πολύ καλά μάλιστα).

Δεν θα σας χαριστούμε όμως στη παρότρυνσή σας να «συμβιβαστούμε», γιατί η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών είναι για το «γενικό καλό»!!! Ο συμβιβασμός στον οποίο μας καλείτε, δεν είναι πρόοδος αλλά υποταγή.

«Γενικό καλό» δεν είναι το αφήγημα της «πράσινης ανάπτυξης» μέσω του αδηφάγου σχεδιασμού παραχώρησης αδειών από τη ΡΑΕ, όχι για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας, αλλά με σκοπό το κέρδος που προκύπτει από τα χρήματα που πληρώνουν οι πολλοί μέσω ΕΤΜΕΑΡ για να επιδοτεί τις ΑΠΕ (και τις ανεμογεννήτριες)  για να γεμίζουν τις τσέπες τους οι λίγοι (βλ.  fast track «επενδυτές») κάτι που επιπλέον λειτουργεί και ως μοχλός για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ενέργειας.

Αντιλαμβανόμαστε την (ανεπιτυχή) προσπάθειά σας, για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, προσβάλλοντας και κατηγορώντας κάθε διαφορετική άποψη μόνο και μόνο για να μην κατηγορηθούν οι πραγματικά υπεύθυνοι, δηλαδή οι ροζ, γαλάζιες ή πράσινες Κυβερνήσεις

Σας υποσχόμαστε ότι όσο και να προσπαθείτε να μας προσβάλλετε, με φράσεις του τύπου «fake news» (άσε που δεν πρόκειται για …news), «..Χότζα – Μάο – Στάλιν» κ.α. επικαλούμενος «πληρωμένα» άρθρα και ανακοινώσεις, δεν πρόκειται να σας κάνουμε τη χάρη, να συμβιβαστούμε….

Στηρίζαμε, στηρίζουμε και θα στηρίζουμε κάθε κίνηση που αντιστέκεται στην περιβαλλοντική δυστοπία που μας ετοιμάζουν, στον δρόμο, στις πόλεις, στα χωριά, στις παραλίες, στα βουνά, στα δάση, όπου γεννιέται η αναγκαιότητα για μαχητική αμφισβήτηση και αντίσταση ενάντια στα σχέδια «επενδυτών», κυβερνήσεων και Ε.Ε.

Ο αγώνας των κατοίκων της Ιερισσού έδειξε το δρόμο για την αναγκαιότητα περιφρούρησης και ανάπτυξης σύγχρονων περιβαλλοντικών διεκδικήσεων. Από την Κρήτη μέχρι την Κέρκυρα, και τον διαφαινόμενα νικηφόρο αγώνα των κατοίκων της Τήνου, όσοι και όσες αμφισβητούν την κυρίαρχη πολιτική, δείχνουν σπουδαία αντανακλαστικά, σε μια περίοδο που ο αγώνας για το αυτονόητο δεν φαντάζει δεδομένος.

Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης & Πολιτισμού

Υ.Γ. Στον δρόμο, στους αγώνες, στα κινήματα για εργασία, αλληλεγγύη και πολιτισμό, σαφώς και μας γνωρίζουν, στους διαδρόμους των συναλλαγών και συνδιαλλαγών, των κομπρεμί και της εξουσίας, σαφώς και είμαστε άγνωστοι!!! https://lesxi-ergasias-trikalon.blogspot.com/2020/06/blog-post.html

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή